Almanya, Kosova'da Demokrasinin Pekişmesine Desteğini Sürdürecek

Almanya Meclis üyesi Ute Kumpf, ülkesinin Kosova'da demokrasinin pekişmesine desteğini sürdüreceğini belirtti.

Almanya Parlamento heyetinin Kosova ziyareti çerçevesinde Kosova Meclis Başkanı Jakup Kraniqi tarafından kabul edilen Kumpf, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Kosova'da yaşanan son siyasi gelişmeleri ele aldıklarını belirtti. Almanya Meclis üyesi Ute Kumpf, Kosova'da cereyan eden son siyasi gelişmeleri ve atılacak adımları büyük bir ilgiyle izlediklerini söyledi. Almanya Parlamentosu'nun burs vereceği Kosovalı öğrencilerin seçiminin yapılması çalışmasına katılacak olan Kumpf,
"Almanya, Kosova'da demokrasinin pekişmesine verdiği desteği sürdürecek" ifadesini kullandı.
Kosova ziyaretinde Almanya Parlamento heyetine başkanlık yapan Ute Kumpf, Kosova'da koalisyon hükümetinin bozulmasıyla ortaya çıkan son siyasi gelişmelerin olumlu sona ereceğini umut ettiklerini kaydederek, "Beklentimiz, siyasi partilerin anayasanın gerektirdiği sorumluluk bilinci içinde hareket etmeleridir. Parlamento ve demokrasi sisteminin bir parçası olan seçimlerin, siyasi gelişmelere çözüm olacağına inanmaktayız" şeklinde konuştu.
Kosova Meclis Başkanı Jakup Krasniqi de yaptığı açıklamada, kurulduğu günden itibaren Kosova Parlamentosu ile Almanya Parlamentosu arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğini belirterek, bu ziyaretin başarıyla gelişen ilişkilerin bir kanıtı olduğunu söyledi. Kosova'daki son siyasi gelişmelere de değinen Krasniqi, Kosova'da yaşanan kurumsal krizin devam edip etmeyeceğinin siyasi partilerin iradesine bağlı olacağını belirtti.
Hashim Thaçi hükümetinin koalisyon ortaklarından Kosova Demokratik Birliği (LDK), geçtiğimiz hafta koalisyon hükümetinden ayrıldığını bildirmişti. LDK tarafından basına dağıtılan bildiride, eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu'nun başında bulunduğu bu partinin Başbakan Thaçi'nin genel başkanı olduğu Kosova Demokratik Partisi ile kurulun koalisyon hükümetinden çekilme kararı aldığı belirtilmişti.