Mağazadan aldığı garantili telefonu kullanım dışı bıraktılar

İstanbul'da ikamet eden Ebru Bolluca'nın mağazadan aldığı TELPA garantili cep telefonu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kullanım dı

İstanbul'da ikamet eden Ebru Bolluca'nın mağazadan aldığı TELPA garantili cep telefonu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından kullanım dışı bırakıldı. Bolluca, 2 haftadır uğraşmasına rağmen cep telefonunu bir türlü kullanıma açtıramadı.

Ebru Bolluca, kendisini zor durumda bırakan Samsung E205 marka cep telefonunu, 19 Mayıs 2007 tarihinde İstanbul Sirkeci'de faaliyet gösteren Gül Color isimli firmadan garanti belgesi ile birlikte birinci el olarak satın aldı. Uzun süre kullandığı telefon, 2009 yılında IMEI benzerliği sebebiyle savcılık soruşturması geçirdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Temmuz 2010 tarihinde orijinal ve garantili olduğu gerekçesiyle telefon hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Ebru Bolluca'dan hırsızlık şüphesiyle alınan Samsung E-250 marka cep telefonu bu karardan sonra kendisine teslim edildi.

2008/120333 soruşturma dosyasıyla ilgili yargı kararını Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na ileten Bolluca, dört gözle telefonunun görüşmelere açılacağı günü bekliyor. Bolluca, tüm belgeleri tam olduğu halde mağdur edildiğini söyledi.