Iğdır Üniversitesi 2010-2011 Akademik Yılı Açılış Töreni

Iğdır Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılı, düzenlenen törenle başladı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan ve Kültür Sarayı'nda devam eden törene; Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacid Adalı, üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli ile öğrenciler katıldı.
Üniversitenin Iğdır'da eğitim yönünden çok şeyi değiştireceğini söyleyen Iğdır Valisi Amir Çiçek, "Komşu ülkelerle ilişkilerimiz açısından da üniversitemizi önemsiyorum. Eğitim alanında yapılan bütün çalışmaları desteklemek, sadece devletin görevi değildir. Hayırsever işadamlarımızı da destek olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
Törende öğrencilere seslenen Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, bölgenin temel sorunlarını çözmeye yönelik projeler ve toplumun önünü açacak fikirler üreterek Iğdır'a ve üniversiteye en yüksek seviyede katkı sağlamalarını beklediğini ifade etti. Dünyaya yön vermeye çalışan, çağ açıp çağ kapayan ataların torunları olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, "Geçen iki yıl içinde üniversitemiz büyük oranda kuruluş aşamasını tamamladı ve artık büyüme ve gelişme aşamasına gelmiş
bulunmaktayız. Şu ana kadar üniversitemize 46 öğretim üyesi ve 80 öğretim elamanı olmak üzere toplam 126 akademik personel aldık. Yine toplam 126 idari personeli göreve başlattık ve üniversitemizin tüm yönetim birimlerini oluşturarak faaliyete soktuk. Üniversitemizin kuruluşunda Ziraat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve İlahiyat Fakültesi olmak üzere üç fakülte, Iğdır Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki yüksekokul, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri
Enstitüleri olmak üzere üç enstitü bulunmaktadır. Bunlara ilaveten Fen ve Edebiyat Fakültesi açma talebimiz YÖK tarafından kabul edilerek Bakanlar Kurulu'nun onayına gönderildi" dedi.
Yılmaz, "Öğrenci olsun, öğretim elamanı olsun, bizim için önemli olan bireyin bilimsel faaliyette bulunması, kendini geliştirmesi ve üretmesidir. Bireyin yaşam biçimi ve kılık kıyafeti, etnik kökeni, kurumda siyasi faaliyetlerde bulunmadığı sürece siyasi düşüncesi bizi ilgilendiren konular değildir" şeklinde konuştu.
Törende üniversitenin açılış dersini veren Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sacit Adalı ise, 'Kamu yönetimi, ombudsmanlık müessesesinin önemi ve yönetimde demokratik insan merkezli bir anayasanın olması ile ilgili uygulamalar' konusuna değindi.
Program, Kafkas Üniversitesi Müzik Topluluğu'nun verdiği konserle son buldu.