Denizli'de Yerel Demokrasi Akademisi Kuruldu

HABİTAT İçin Gençlik Derneği ve Sabancı Vakfı tarafından desteklenen proje kapsamında Denizli'de Yerel Demokrasi Akademisi kuruldu.

Türkiye genelinde 8 ilde uygulanacak olan Yerel Demokrasi Akademisi'nin açılışı Denizli'de yapıldı. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Meclisi ve çalışma grupları tarafından yürütülecek olan proje kapsamında halk temelli kapasite geliştirme, bilinçlendirme, kadın, genç ve engellilere yönelik kent politika ve uygulamalarının geliştirilmesi hedefleniyor. Denizli Belediyesi Kent Konseyi'ndeki açılışın kurdelesini Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, projenin hedef kitlesi olan çocuklar, kadınlar ve engelliler kesti.
Yerel Demokrasi Akademisi'nin açılışında konuşan Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, "İlimizin bundan önceki birçok projede pilot il seçildiği gibi bu projede de Ege Bölgesi'nde tek Türkiye'de 8 ilden biri olarak Yerel Demokrasi Akademi projesinin bir parçası olması Denizli Belediyesi Kent Konseyi'nin bir başarısıdır" dedi. Çınar, Yerel Demokrasi Akademisi sayesinde kendilerini sınama, yanlışlıkları görme ve hataları düzeltme imkanı bulduklarını söyledi. Diyarbakır'dan sonra ikinci Yerel Demokrasi Akademisi'nin Denizli'de açıldığını dile getiren Şamil Çınar, hak temelli, kapasite geliştirme, bilinçlendirme, politika savunu faaliyetleri ile kadın, genç ve engellilere yönelik kent politika ve uygulamalarının geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.
8 ilde gerçekleştirilecek olan Yerel Demokrasi Akademisi Projesi, Dünya Yerel Demokrasi Akademisi (WALD), Ulusal Demokratik Enstitü (NDI), UNICEF - BM Çocuklara Yardım Fonu, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği (AYDER) gibi kuruluşların desteği ile yürütülecek.