Adıyaman'da tütün tartışması

Adıyaman Kalkınma Platformu(AKALP) Başkanlığın koordinesinde toplanan heyetin tütün tartışmasında gergin anlar yaşandı.

AKALP toplantı salon

Adıyaman Kalkınma Platformu(AKALP) Başkanlığın koordinesinde toplanan heyetin tütün tartışmasında gergin anlar yaşandı.

AKALP toplantı salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, AK Parti Milletvekili Şevket Gürsoy, AKALP Yönetimi ve tütün üreticileri katıldı.

Oldukça hararetli saatlerin yaşandığı toplantıda CHP ve AK Parti milletvekili arasında tartışma yaşandı. CHP Milletvekili Şevket Köse, Meclise bu sıkıntının sürekli gündeme getirdiğini iddia ederek, İktidarın tütün üreticisine sahip çıkmadığını söyledi. Ak Parti Milletvekili Şevket Gürsoy ise tütün üreticisinin sıkıntısını gidermek için yasa teklifinin olması gerektiğini, CHP milletvekilinin konuyu saptırdığını ve bu sıkıntıyı iktidara yükleyerek siyaset yaptığını ifade etti.

CHP ve AK Parti Milletvekillerinin karşılıklı atışmaları tütün üreticilerinde de hararetli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Tütün üreticilerin bağırmalarından sonra CHP Milletvekili Şevket Köse toplantıyı terk etti. AK Parti Milletvekili Şevket Gürsoy da Şevket Kösenin gitmesine sinirlenerek, "Tam tartışmanın ortasında kaçtı. Buraya çözüm üretmekten ziyade siyaset yapmaya gelmiş. Tütünü sanki AK Parti yasaklamış. Bunu bizim üzerimize atıyor. Biz Adıyaman'ın en önemli geçim kaynağı olan tütün için yasa tasarısı hazırlayacağız. Bu konuda bir çalışmamız olacak." dedi. Tartışmalarla hararetlenen çiftçileri sakinleştirmek ise kolay olmadı.