Güney Kore, 17. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Yarışması'na hazırlanıyor

Kasım ayında düzenlenecek olan G20 toplantısına ev sahipliği yapacak olan Güney Kore, Ekim 25 – 29 arasında ülkenin güneyindeki en büyük liman kenti

Kasım ayında düzenlenecek olan G20 toplantısına ev sahipliği yapacak olan Güney Kore, Ekim 25 – 29 arasında ülkenin güneyindeki en büyük liman kenti Busan'da düzenlenecek olan '17. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri (ITS = Intelligent Transportation System) Yarışması'na hazırlanıyor.

Her sene düzenlenen 'Uluslararası ITS Yarışması'na bu sene Güney Kore, Busan şehrindeki BEXCO'da ev sahipliği yapacak. ITS üzerine üretilen projelerin sergilendiği yarışmaya, bu sene 80 den fazla ülkenden, 25 bini Koreli olmak üzere 30 bini aşkın kişinin katılacağı ön görülüyor.

Yarışmaya Hyundai Grup, Samsung Elektronik, KT Grup, LG, Scommtech gibi yerli markaların yanında Ericsson, Honda, Alcatel, Toshiba, Panasonic, Toyota, Rusent, Denso gibi yabancı şirketlerle beraber 900 tane stant açılacak. Bunun yanında başta Çin, Moğolistan, İsveç, Vietnam olmak üzere 15 ülkenin ulaştırma bakanı katılacak.

Yarışma düzenleme heyeti başkanı Lyu Çol-Ho (Kore Kara Yolları Genel Müdürü) bu sene yarışmanın Kore'de düzenlenmesi ile alakalı, "ITS alanın dünya devlerinden biri olan Kore'de bu yarışmayı düzenleyerek, firmalarımızın dünya pazarına daha geniş açılım yapmasını sağlamış olacağız. Bu yüzden bu seneki etkinliğin evvelkilerine göre daha muazzam bir şekilde geçmesi için uğraşıyoruz." diye açıklamada bulundu.

KORE'NİN BAZI PROJELERİ ŞİMDİDEN GÖRÜCÜYE ÇIKTI: AKILLI PARK SİSTEMİ

Seul Üniversitesi'nde üretilen 'Akıllı Park Sistemi' projesi, yarışmanın gözdesi olması bekleniyor. Şimdiye kadar geliştirilmiş 'Akıllı Park Sistemi', araba boş park alanına kendisini park edebilecek şekilde kendi kendine hareket edebiliyordu. Koreli araştırmacıların geliştirdiği sistemle, araba otoparka kendi kendine girip, kendi boş yerini bularak kendisini park ettirtiyor. Kumandadan tekrar komut verdiğiniz takdirde, araba kendini park ettiği yerden çıkartıp otoparkın ağzına geliyor. Halen laboratuvarda ARGE çalışması devam eden proje, 3-5 sene sonra günlük yaşamımıza girmesi bekleniyor.