Denizli İl Tarım Müdürü'nden Gıda Gününde Uyarılar

Denizli İl Tarım Müdürü Yusuf Gülsever 16 Ekim Dünya Gıda Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada açlığın bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

Türkiye'nin de üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)'nün 1979 yılında yaptığı 20. konferansında 147 üye ülkenin ortak kararı ile her yıl 16 Ekim tarihinin Dünya Gıda Günü olarak kutlandığını belirten Gülsever, Dünya Gıda Günü kutlamalarının amacının dünyada giderek artan gıda sorunlarının boyutları ve önemi hakkında kamuoyunu aydınlatmak, herkesi yanlış beslenme ve açlığa karşı mücadelede işbirliğine çağırmak olduğunu söyledi.
2010 yılı Dünya Gıda Gününün konusunun 'Açlığa Karşı Birleşelim' olarak belirlendiğini ifade eden Gülsever, "Bu konunun seçilmesindeki amaç, küresel ekonomik krizden bahsedildiği bu günlerde aç insanlara erişebilmek. Bu insanlara yönelik sosyal programların hazırlanması, tarıma yatırım yapmak ve bu alanda yapılacak yatırımların dünya çapında önemini vurgulamaktır" dedi.
Tüm dünyada 200 milyonu beş yaşın altındaki çocuklar olmak üzere 1 milyar insan açlık çektiğine dikkat çeken Yusuf Gülsever, " Her yıl 12 milyon çocuk yetersiz beslenme nedeniyle 5 yaşına gelmeden ölüyor. İnsanlığın bu sorunu çözümleyecek ve açlığı ortadan kaldıracak zenginliği, kaynağı ve kapasitesi vardır. Asıl sorun bu kaynakların yanlış, adaletsiz dağılımındadır. Örneğin dünyanın en varlıklı 225 kişisinin toplam servetinin sadece yüzde 4'ü ile tüm dünya nüfusunun asgari gıda, su ve sağlık gereksinmeleri karşılanabilir" diye konuştu.