Bakan Ergün: Ekmek zammını gerektirecek bir gelişme yaşanmadı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ekmek zammını gerektirecek bir gelişme yaşanmadığını belirterek, "Fiyatlar üzerinden spekülasyon yapmanın anlamı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ekmek zammını gerektirecek bir gelişme yaşanmadığını belirterek, "Fiyatlar üzerinden spekülasyon yapmanın anlamı yok." dedi.

Bakan Ergün, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki heyeti kabul etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergün, Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun ekmek zammı noktasında yetkili bir organ olmadığınını altını çizdi.

Federasyonun yönlendirici bir açıklama yaptığından dert yanan Sanayi Bakanı Nihat Ergün,"Ekmek fiyatı iller düzeyinde odalar tarafından belirlenip esnaf birliği tarafından onaylanmaktadır. Eğer o şehrin ekmek fiyatını kabul etmeyeceği bir tablo ortaya çıkarsa, kamu idaresi bu duruma müdahale edebilmekte, bir komisyon oluşturulmakta ve bu komisyon ekmeğe yapılan zammın geçerliliği veya iptali konusunda karar alabilmektedir. Bunlar her ilin kendi içinde halledilmesi gereken konulardır. Dolayısıyla konuyla ilgili esnaf odası bir karar aldıysa bunu Birliğin onaylaması sonra da belediye, valilik çapında kamuoyu tarafından itiraz edilmiyor olması gerekir.'' ifadelerini kullandı.