Vali Özdemir Çakacak Köylerdeki Özel İdare Yatırımlarını Yerinde İnceledi

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, KÖYDES Projesi ve İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde incelemek üzere merkeze bağlı Yeşildere, Çukurağıl ve Eskisaray Köylerinde incelemelerde bulundu

Vali Özdemir Çakacak Köylerdeki Özel İdare Yatırımlarını Yerinde İnceledi
Uşak Valisi Özdemir Çakacak, KÖYDES Projesi ve İl Özel İdaresi tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde incelemek üzere merkeze bağlı Yeşildere, Çukurağıl ve Eskisaray Köylerinde incelemelerde bulundu.
Köylülerin yoğun ilgisini gören ve köylü kadınlarla sohbet eden Vali Özdemir Çakacak, köylerdeki ihtiyaçların yerinde tespit edilip gerekli çalışmaların yapılarak köylere en iyi hizmeti götürmek için ziyaretleri gerçekleştirdiğini söyledi.

27 YIL SONRA İLK ZİYARET
27 yıl sonra köylerini ilk kez bir Vali'nin ziyaret etmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Çukurağıl köyü sakinleri Vali Özdemir Çakacak'ı coşkuyla karşıladı. Köylerini en son 1983 yılında dönemin Vali'si Kemal Esensoy'un ziyaret ettiğini belirten muhtar Selim Gündüz, "Valimiz Özdemir Çakacak 27 yıl sonra ilk kez köyümüzü ziyaret eden Vali oldu. Bu ziyaret bizim için onur vericidir. Köy halkı olarak bu ziyaretten dolayı duyduğumuz sevinci anlatamıyorum" dedi.
Köy halkı ile sohbet eden ve hizmeti vatandaşın ayağına götürmek için eldeki imkânları sonuna kadar kullandıklarını ifade eden Vali Çakacak, "Amacımız köylerimizi ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit edip, elimizden geldiğince de bunları gidermeye çalışmaktır. KÖYDES projesi ile başlatılan çalışmalar aralıksız devam etmektedir. İlimizde sağlıklı içme suyu olmayan ve bir merkez ilçeye veya merkez ilçeye asfaltla bağlı olmayan köyümüz kalmamıştır" dedi.
Eskisaray Köyü ziyareti sırasında, Kayağıl köyünde Uşak Belediyesi'nce açılan termal kuyulardan hem seracılık hem de sulamada kullanmak üzere köy halkından gelen talepleri değerlendiren Vali Özdemir Çakacak konu ile ilgili gerekli çalışmanın yapılacağını kaydetti.
Yeşildere ve Çukurağıl köylerinde kuru tarım yapıldığını, Eskisaray köyünde ise sulu tarımın en iyi şekilde gerçekleştirildiğini gördüğünü belirten Vali Özdemir Çakacak, "Köy halkı yakın mesafede Uşak Belediyesi'nce açılan kuyulardan çıkan termal sudan hem sulama hem de seracılıkta ısıtma olarak kullanmak istemeleri beni çok mutlu etti. Artık köylümüz en iyi üretimi yapabilmek için yeni arayışlar içersine girdiği ve kendisini geliştirdiği görülmektedir. Bu konuda gerekli tahlil ve fizibilite çalışmalarının yapılması için girişimleri yapacağız. Bu bölgede katma değeri yüksek ürün üretmek için köylümüzü teşvik edeceğiz. Amacımız köylerimizin kalkınması ve ekonomik olarak gelişmesini sağlamaktır" dedi.
Ziyaretlerde Vali Özdemir Çakacak'a, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, İl Tarım Müdürü Atilla Arslan ve ilgili İl Özel İdaresi birim müdürleri eşlik etti.