Karaman'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu Sona Erdi

Karaman'da İşkur ve KOSGEB İşbirliği ile yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Karaman'da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu Sona Erdi
Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen sertifika törenine Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, daire müdürleri ve kursiyerler katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Süleyman Kahraman, Türkiye'de ve özellikle Karaman'da insan kaynaklarının kapasitesinin arttırılarak yeni iş ve sanayi dallarında yatırımlar yapılmasının ekonominin gelişmesi için şart olduğunu belirterek, "Refah, ekonominin gelişmesi ile kendini gösteren, insanların gelişmişlik düzeylerinin de bir ölçüsüdür. Bu kapsamda değerlendirildiğinde genç nüfusumuzun gerek bilgi ve gerekse de finansman hususunda desteklenmesi gerekmektedir. Bugün burada tüm şartları değerlendirerek, risk alıp, yatırım yapılabilmesinin koşullarının uygulamalı olarak gösterildiği Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programının mutlu sonunu yaşıyoruz. Aramıza genç girişimciler katılıyor. İş-Kur Müdürlüğümüzün Haziran ayından başlayıp, Eylül ayı sonunda biten Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programına 46 kişi katılmıştır. Eğitim alarak serbest piyasada iş kurma çabalarının başlangıcını yaşayan siz kıymetli genç girişimciler, insanlığın en kutsal görevlerinden birisini gerçekleştirdiğinizin farkında olmalısınız. Girişimci olarak yapacağınız yatırımlarda elbette istihdamı arttırmak üzere insanları çalıştıracaksınız. İnsanların çalışma gayretlerini arttırıp, insanların tembelliğini yıkacaksınız. İşte sizin yapacağınız en kıymetli iş budur. İnsanları anarşiden ve huzursuzluk çıkarmaktan uzaklaştırıp topluma faydalı bireyler olarak yaşatacaksınız. KOSGEB sizlerin yanında olacaktır. Kendi işinizi kurmak istemeniz halinde size hibe olarak 27 bin TL girişimci desteği, 70 bin TL'ye kadar da kredi desteği verecektir. Bu fırsatlar hem şehrimizin ekonomik gelişmesine katkıda bulunacak, hem de Karaman'ın kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Ben bu düşüncelerle genç girişimcileri tekrar kutluyor, bu kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 46 kursiyere protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi.