Hesob Başkanı Teksöz: 'Hatay'da Ekmeğe Zam Yapmayacağız'

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay'da ekmeğe zam yapmayacaklarını açıkladı.

Hesob Başkanı Teksöz: 'Hatay'da Ekmeğe Zam Yapmayacağız'
Teksöz, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde ekmeğe yüzde 15 zam yapacaklarını açıklayan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı'ya tepki gösterdi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonunun tek başına ekmeğe zam yapma gibi bir yetkisinin bulunmadığını belirten Teksöz, "Türkiye'de ekmek zammı kararı alınmadan önce fırıncılar toplanır ve fırıncılar odası başkanlarıyla bu konuyu istişare ederler ve bir maliyet raporu çıkarırlar. Bunu getirir Birliğe sunarlar, Birlik yönetim kurulu da oturur bunun incelemesini yapar. Yaptığı inceleme sonucunun ilin valisine ve belediye başkanına takdim eder. Maliyet raporları Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nce de incelenir. Ondan sonra zam yapılacaksa o zam yürürlüğe girer. Federasyon başkanının zam yapma gibi bir yetkisi yoktur" diye konuştu.
Hatay'da ekmeğe zam yapılmayacağını açıklayan Teksöz, "Sayın Balcı, telefonlarımıza da çıkmıyor. Sanırım tüm Türkiye aradığı için telefonları kilitlenmiş. Şu aşamada böyle bir zam olayı yok. Herkes kendi işini yapsın; şov yapmaya da gerek yok" dedi.