Tokat'ta Bölgesel Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, ömrünü ve çocukluğunu kırsal alanda anasının sırtında kah tütün tarlasında kah bağda kah ekin tarlasında geçiren birisi olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın huzuru ve mutluğunu paylaştığını kaydetti

Tokat'ta Bölgesel Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı
Tokat Valisi Şerif Yılmaz, ömrünü ve çocukluğunu kırsal alanda anasının sırtında kah tütün tarlasında kah bağda kah ekin tarlasında geçiren birisi olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın huzuru ve mutluğunu paylaştığını kaydetti.
Kırsal alanda yaşayan kadınların durumunu ele almak ve bu konudaki gelişmeyi etkileyen temel problemleri tespit edip çözüm yolları geliştirmek amacıyla düzenlenen Bölgesel Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı, Tokat Grand Ballıca Otel'de başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, çalıştayın tarımda çalışan ve kırsal alanda yaşayan kadınların sorunlarının gündeme getirilerek kamuoyunun ilgisini çekmek bu sorunların çözümlenmesine katkı sağlamak açısından önemli olduğunu kaydetti.
Kadın çiftçi Aslıhan Polat ise amacının kırsal alandaki köyünü kalkındırmak için kadınların tarımsal konudaki eksikliklerini eğitim ve gezilerle artırarak örnek ve modern bir köy haline getirmek olduğunu söyledi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdür Yardımcısı Osman Şimşek, Kadın Çalıştaylarını amacının tarımda çalışan ve kırsal alanda yaşayan kadınların sorunlarını gündeme getirerek, kamuoyunun ilgisini çekerek çözüm sürecine katkıda bulunmak olduğu söyledi. 2009 yılında Eskişehir, Trabzon ve Denizli'de bölgesel çalıştaylar yapıldığını ifade eden Şimşek, 2010 yılında ilk olarak Marmara bölgesi çalıştayı Tekirdağ kordinatörlüğünde yapıldığını belirterek, "Burada 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü de içine alacak şekilde 2010 yılının ikinci çalıştayı gerçekleştirilecek. 3'ncüsü ise Mardin'de yapılacak" dedi.
Son olarak kürsüye gelen Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise ömrünü ve çocukluğunu kırsal alanda anasının sırtında kah tütün tarlasında kah bağda kah ekin tarlasında geçiren birisi olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın huzuru ve mutluğunu paylaştığını kaydetti. Kırsal alanda yaşayan gerek çiftçi gerekse aile ferdi olarak yaşayan kadınların çektiği sıkıntıları birebir yaşayan birisi olduğunu belirten Vali Yılmaz, "Bunu sadece kadın olarak görmemek lazım. Bunun sonucu çocuk, aile olarak değerlendirmek lazım. Çalıştay'da kadın olarak ifade ediliyor ama bunun biraz daha geniş kapsamlı yapılması aynı alanda yaşayan çocuklar ve ailelerinin sorunları ile ilgili buradan çıktılar almamız gerekir diye düşünüyorum. Ülkemizin büyük nüfusu tarımda. İlimizde geçim kaynağının büyük çoğunluğunu tarımla sağlamakta. Önceliğimiz tarım sektörü" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Merkezi Bilim Komitesi Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, bir sunum yaptı.