Müzik Dinlerken Yük Treninin Altında Kalan Lise Öğrencisi Kız Son Yolculuğuna Uğurlandı

Uşak'ta dün sabah saatlerinde okula gitmek için demiryolundan geçtiği sırada yük treninin çarpması sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki lise öğrencisi, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Müzik Dinlerken Yük Treninin Altında Kalan Lise Öğrencisi Kız Son Yolculuğuna Uğurlandı
Dün sabah saatlerinde Fatih Mahallesi Halk Konutları Mevkiinde 16 yaşındaki Emine İlayda Topbay, kulaklıkla müzik dinlediği için İzmir'den Afyonkarahisar istikametine giden 33147 sefer sayılı yük trenini fark edemeyerek trenin altında kalarak hayatını kaybetmişti. Genç kızın ölümü, yakınlarını ve okul arkadaşlarını derinden üzdü. Uşak Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Emine İlayda Topbay, bugün öğle namazının ardından Cinibiz Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Uşak
Valisi Özdemir Çakacak, Alay Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, ailesi yakınları ve sınıf arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

AİLE CENAZE TÖRENİNDE SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ
Emine İlayda Topbay'ın cenaze töreninde ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Musalla taşına konulan tabutun başında uzun süre ağıt yakan anne Emine, baba Kahraman, ağabeyler Asım ve Emre Topbay ile yakınları güçlükle sakinleştirildi. Anne Emine Topbay, kızının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Sabahleyin İlayda'nın okuldaki sırasını karanfillerle süsleyen okul arkadaşları ise cenaze törenine de ellerindeki fotoğraf ve karanfillerle katıldı. Tabuta yaklaşarak tek tek karanfil bırakan
İlayda'nın okul arkadaşları, gözyaşlarına hakim olamadı. Emine İlayda'nın cenazesi öğle namazının ardından Cinibiz Camii'nden alınarak Şeker Evleri Mezarlığı'nda defnedildi.

BABA TCDD'DEN EMEKLİ
Öte yandan yük treninin altında kalarak feci şekilde can veren Emine İlayda Tobay'ın babası Kahraman Topbay'ın yıllarca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nda (TCDD) şef ve müfettiş olarak çalıştığı ortaya çıktı. Kahraman Topbay'ın yaklaşık 2 ay önce emekli olduğu öğrenildi. Genç kızın ailesi ve yakınları bu nedenle de büyük bir üzüntü yaşadı. Baba Kahraman Topbay dün kaza sonrası olay yerinde de "Allah'ım bu nasıl bir sınavdır" diyerek feryat etmiş ve sinir krizleri geçirmişti.