Türkiye Azerbaycan maçı ne zaman?

EURO 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri 4. maçında Türkiye A Milli takımımız Azerbaycan Karşı karşıya gelecek.

EURO 2012 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri 4. maçında Türkiye A Milli takımımız Azerbaycan Karşı karşıya gelecek. Azerbaycan Türkiye maçını NTVSPOR şifresiz canlı ve naklen saat 18:00'de yayınlayacak.NTV Spor 11054 Horizontal Doğu 30000 5/6 770 Türksat 3A

Azerbaycan Teknik Direktörü Berti Vogts, oyuncularının 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde kendi seyircilerinin karşısına ilk kez çıkacağını belirterek, ''Seyircimizin önünde oynayacağımız ilk maçta, futbolcularımın daha iyi motive olacağını düşünüyorum'' dedi.

TÜRKİYE -AZERBEYCAN MAÇI CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

NTV SPOR CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Berti Vogts, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri A Grubu'nda Türkiye ile oynayacakları karşılaşma öncesinde düzenlediği basın toplantısında, seyircilerden destek beklediklerini kaydederek, ''Avrupa Şampiyonası elemelerinde ilk defa seyircimizin önünde oynayacağımız için mutluyuz. Ev sahibi olduğumuz için futbolcular kendilerini güvende hissedecek. Kendi evlerinde oynadıkları için futbolcuların daha fazla motive olacaklarını düşünüyorum'' diye konuştu.Türkiye'nin de 20 yıl önce bir Alman teknik direktörle çalıştığını hatırlatan Berti Vogts, bugün ise Türkiye'nin dünyanın en güçlü takımlarından biri olduğuna vurguladı.Türkiye karşısında iyi bir oyun sergileyeceklerini ümit ettiğini ifade eden Vogts, karşılaşma süresince oyundan kopmamaları gerektiğini kaydetti. Futbolcularına güvendiğini belirten Alman teknik adam, Türkiye karşında sürpriz bir sonuç elde edebileceklerini sözlerine ekledi.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Eskişehirspor'un formasını giyen Azerbaycan Milli Takımı futbolcusu Reşad Sadıkov, sakatlanarak milli takım kafilesinden çıkarılan Arda Turan'ın kendilerine karşı oynayamayacak olmasına üzüldüklerini söyledi.

''Arda'nın oynamasını isterdik'' diyen Reşad, Emre Belezoğlu ve Hamit Altıntop'un da çok iyi futbolcular olduğunu belirterek, Emre'nin hem iyi bir futbolcu, hem de Türk Milli Takımı'nın ''lideri'' olduğunu kaydetti.

Muhtemel 11'imiz!

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda dördüncü maçında Türkiye, yarın Azerbaycan'a konuk olacak.
0011 Ekim 2010 Pazartesi - 11:08
DHA 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu mücadelesinde Türkiye, yarın Azerbaycan'a konuk olacak. Saat 18.00'de başlayacak karşılaşma Tofig Bahramov Stadyumu'nda oynanacak.

Karşılaşmayı Romanya Futbol Federasyonu'ndan Aleksandru Dyakonu yönetecek. Dyakonu'n yardımcılıklarını Adrian Vidan ve Radu Ghinguleac yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Sebastyan Koltesku


Son oynadığı karşılaşmada Avusturya'ya 3-0 mağlup olan Azerbaycan, grupta oynadığı 2 maçta henüz puanla tanışamadı. Son oynadığı karşılaşmada Almanya'ya 3-0 yenilen A Milliler ise grupta oynadığı 3 karşılaşmada topladığı 6 puanla 3. sırada yer alıyor.

MİLLİLERİN 477. SINAVI

A Milli Takımımız, Azerbaycan ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 4. maçıyla birlikte, 477. karşılaşmasına çıkacak.

A Millilerimiz, 87 yıllık tarihinde, 250'i resmi, 226'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 476 maçta, 171 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 193 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 619 gol atarken, kalesinde ise 720 gol gördü.

AZERBAYCAN İLE 6. RANDEVU

A Milli Takımımız, Azarbaycan ile ise 6. kez karşılaşacak. Daha önce 2'si resmi, 3'ü özel olmak üzere oynanan 5 karşılaşmanın 4'ünü Türkiye kazanırken, 1 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Millilerimiz bu karşılaşmalarda attığı 8 gole karşılık, kalesinde 1 gol gördü.

MUHTEMEL 11'LER

Azerbaycan'ın yarın sahaya şu 11 ile çıkması bekleniyor;

Kamran Agayev, Elnur Fezahir Allahverdiev, Rail Nadir Melikov, Sascha Yunisoğlu, Rahid Amirgulyev, Elvin Mammadov, Samir Abbasov, Mahir Sukurov, Rauf Aliev, Vugar Nadyrov, Rashad A. Sadıgov

Arda'nın ardından Aurelio'nun da sakatlanması Hiddink'in planlarını değiştirecek. Almanya karşısında alınan farklı yenilginin de takım içindeki değişikliğe neden olması bekleniyor. Almanya'ya karşı sol bek oynanan Sabri'nin yerine Hakan'ın, forvette etkisiz kalan Halil'in yerine Mevlüt'ün sakatlanan Aurelio'nun yerine ise Selçuk'un forma giymesi bekleniyor. Muhtemel 11 şöyle:

Volkan, Gökhan-Ömer-Servet-Hakan, Özer-Selçuk-Emre-Hamit, Tuncay-Mevlüt