Kütahya'daki tren kazası davasına devam edildi

Kütahya'da yaklaşık üç yıl önce yaşanan, 9 kişinin ölümü, 21 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasında sorumlulukları bulunduğu iddia edilen 9

Kütahya'da yaklaşık üç yıl önce yaşanan, 9 kişinin ölümü, 21 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasında sorumlulukları bulunduğu iddia edilen 9 TCDD çalışanının yargılanmasına devam edildi.

Kütahya Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan Şube Şefi Mustafa Kurnaz, Kısım Şefi Tarık Yalçın, Yol Çavuşu Hasan Uğur ve Ali Yılmaz hazır bulundu. Diğer sanıklar Enver Timurboğa, Mustafa Süheyl Özdemir, İsa Apaydın, Yıldıray Başol ve Kadir Kunter ise duruşmaya katılmadı. Mağdur ve mağdur yakınlarının avukatları, dosyada eksiklikler bulunsa da bunların davanın geldiği aşamayı etkilemeyeceğini belirterek, bu duruşmada karar verilmesini talep etti. Sanık avukatları ise uzman heyet tarafından olay yerinde veya demiryolu bulunan uygun bir yerde keşif yapılıp rapor düzenlenmesiyle ilgili önceki duruşmalarda dile getirdikleri talepleri yineledi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının keşif talebini reddetti. Dosyanın tümüyle Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar veren heyet, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK ve mahkemece resen tespit edilecek bir üniversiteden TCDD çalışanlarının görev tanımları ve çalışma koşullarını bilen üniversite öğretim üyelerinden oluşturulacak üç kişilik uzman heyet tarafından, daha önce sunulan bilirkişi raporları, sanık avukatlarının kazaya neden olduğunu belirttiği demiryolunda gözle görülemeyecek derecedeki çatlağı tespit edecek cihazın TCDD'de bulunmadığına ilişkin beyanlarını göz önüne alıp olayda sanıkların kusuru olup olmadığı yönünde rapor hazırlamasına hükmederek, duruşmayı erteledi.