Kırıkkale'de Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı

Kırıkkale'de Ahilik Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Programlarda Ahiliğin anlam ve önemi anlatıldı. Ahilik Haftası kutlamaları, Val

Kırıkkale'de Ahilik Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu. Programlarda Ahiliğin anlam ve önemi anlatıldı. Ahilik Haftası kutlamaları, Vali Hakan Yusuf Güner'in katılımı ile Kırıkkale Belediyesi'nin önünden Kültür Merkezi'ne yürünmesi ile başladı. Vatandaşlar, alkışlarla yürüyüş ekibine destek verdi.

Program daha sonra Kültür Merkezi'nde protokol konuşmalar ile sürdü. Programın sonunda güne Ustalar Topluluğu damgasını vurdu. Sazlı sözlü bir Ahilik Haftası kutlanmasına vesile olan Ustalar Topluluğu, davetlilerden alkış aldı. MKE Açık Hava Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen şed kuşanma töreninde bir demirci ustasının geçirdiği evreler canlandırıldı. Ustalık ve kalfalık unvanının kimler tarafından, nasıl verildiği katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi. Törenin ardından Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli'ye şed giydirildi. Ardından bütün katılımcılara geleneksel etli bulgur pilavı ikramı yapıldı.

Ahiliğin anne-babaya hürmet etmek, kin tutmamak, çalışkan olmak ve Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu belirten Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale'de yetişen yeni neslin bu kültürü benimsediğine inandığını söyledi. Başarılı olan tüm devletlerin ahilik kültürünü benimsediğini dile getiren Güner, "Kırıkkale'de yetişen yeni nesiller şanlı geçmişimizi şanı ile sürdüreceklerdir. Hepimiz sevelim ve sevilelim." dedi.

Güleryüz ve tatlı dilin ahilik kültürünün en temel felsefesi olduğunu ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ise ahiliğin en önemli unsurlarından bir tanesinin de insanlara yardım etmek ve hiç kimseyi incitmemek olduğunu söyledi. Donanımlı ve birikimli olmak için ahilik kültürünü benimsemek gerektiğini söyleyen Sümer, birey olarak insanlığa katkı sağlanması gerektiğini kaydetti. Sümer, "Ahiliğin bize öğrettiklerini güncelleştirip yeni nesillere aktarmak gerekir. Yaptığımız işleri kalıcı kılmak bizim görevimiz olmalıdır. Ahilik bize bunu öğretir. Tüm esnafımızın Ahilik Haftası kutlu olsun" ifadelerini kullandı.