'Bediüzzaman Türkiye Yollarında' sloganıyla yola çıkan TIR İzmir'e ulaştı

Bediüzzaman Said Nursî'nin ve Risâle-i Nur Külliyatı'nın tanıtılması amacıyla yola çıkan TIR, 9 bin km.'lik yolcuğunda İzmir durağına ulaştı. TIR'ın,

Bediüzzaman Said Nursî'nin ve Risâle-i Nur Külliyatı'nın tanıtılması amacıyla yola çıkan TIR, 9 bin km.'lik yolcuğunda İzmir durağına ulaştı. TIR'ın, bundan sonra İstanbul Beyazıd Meydanı'ndaki programının ardından yurt dışına açılacağı belirtildi. Projenin organizatörü olan Yeni Asya Gazetesi Genel Müdürü Recep Taşçı, "Bediüzzaman Said Nursî'nin, Risâle-i Nur Külliyatı ve Hutbe-i Şemi'yi yazmasının 100. yılı dolayısıyla hazırlanan TIR, Türkiye'den sonra diğer ülkeleri de dolaşacak." dedi.

2010 Kur'ân Yılı'nda Bediüzzaman ve Risâle-i Nur'un tanıtılmasını amaçlayan TIR, İzmir'de coşkuyla karşılandı. Bornova ilçesine gelen TIR için Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Ayrıca lokma döktürüldü, çeşitli hediyeler dağıtıldı. Yağmura rağmen yüzlerce kişi TIR'ı ziyaret etti. Karşılama törenine Bediüzzaman'nın talebelerinden Mehmet Ali Gökçen, Yeni Asya Genel Müdürü Taşçı, İzmir Temsilcisi Hasan Şen ve Salih Sütçüoğlu da katıldı. Törende konuşan Taşçı, Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ının Türkiye'de 10 bin km. yol gideceğini, sonra da dünyaya açılarak Şam'a gidip tekrar Edirne'den Türkiye'ye döneceğini söyledi.

Ana hedeflerinden birinin Kur'ân'ın doğru anlaşılması olduğunu vurgulayan Recep Taşçı, Bediüzzaman'ın eğitimle ilgili görüşlerinin geniş kesimlere aktarılmasını amaçladıklarını belirtti. TIR'ın uğradığı yerlerde de 10 binlerce "Bediüzzaman Kimdir?", "Aydınlar Konuşuyor", "Bediüzzaman'ın Eğitim Modeli" konulu broşürler dağıtıldığını söyledi. Taşçı, "Maddi tanıtım amacıyla hazırlanan TIR, büyük manevi boyutlara ulaştı. Bediüzzaman'ı hiç tanımayanlar var. 'Bediüzzaman ne zaman konuşmaya çıkacak?' diye soranlar bile oldu. Bu TIR'ın, 17 Eylül 2010 tarihinde Edirne'deki Selimiye Camisi önünden cuma namazından sonra hareket edip 30 günde Türkiye'yi boydan boya dolaşarak 17 Ekim'de İstanbul'da turunu bitirmesi planlandı. Daha sonra yine Edirne'den başlayıp Şam'a gidecek ve tekrar Edirne'den Türkiye'ye dönecek." şeklinde konuştu.

Sinevizyon gösterisi de yapılan TIR, yaklaşık 40 dakikada gezilebiliyor.