Engelsiz Türkiye Projesi Adana'da Tanıtıldı

Engelsiz Türkiye Projesi Adana'da tanıtıldı.

Engelsiz Türkiye Projesi Adana'da Tanıtıldı
Özürlülüğün önlenmesi, özürlülerin sağlık, eğitim, rehabilitasyon, istihdam, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümü ile her bakımdan gelişmelerini ve önlerindeki engelleri kaldırmayı sağlayacak tedbirleri alarak topluma katılımlarını sağlamak ve bu hizmetlerin koordinasyonu için gerekli düzenlemeleri yapmak için 2005 yılında çıkan 5378 sayılı kanun ve mevzuatın yerelde uygulanmasına yönelik toplantıda bir konuşma yapan Adana Valisi İlhan Atış, Türkiye'de yüzde 12 özürlü vatandaş bulunduğunu söyledi.
Atış, Türkiye'deki engellilerin haklarını kullanmalarını sağlamanın herkesin görevi olduğunu belirterek, "Engellilere sağlanan haklar lütuf değil, bu onların hakkıdır" dedi.
Başbakanlık Özürlüler Dairesi Başkanı Bekir Köksal da konuşmasında, bu toplantının 57 ilde yapıldığını ifade ederek, özürlüler için gerekli çalışmayı yapmayan başta belediyeler olmak üzere tüm kamu kurumlarını özürlüler tarafından 2012 yılından sonra tazminat davalarının açılabileceğini söyledi.
Özürlüler Daire Başkanlığından A.Kadir Anaç da, ateşin düştüğü yeri yakmadığı sürece özürlüler için yapılan mücadelede başarılı olunacağını ifade etti.
SHÇK Özürlüler Daire Başkanı Avni Özkaya, bakım konusunda hizmetlerini yoğunlaştırdığını özürlü anne ve babasının "Ben öldükten sonra benim özürlüme kim bakar?" endişelerini gidermeye çalıştıklarını, bunun için gerekli alt yapı çalışmalarını bitirdiklerini kaydetti.
Bu konuşmalardan sonra Özürlüler Kanunu ve ilgili mevzuat ve uygulamalarla ilgili kamu yöneticilerine Özürlüler Daire Başkanlığından A.Kadir Anaç'ın yönettiği panelde Tayyar Kuz, Avni Özkaya, Ahmet Atcı, Coşkun Gülboğa, Seyhan ram ve Hüseyin Gökmen birer konuşma yaptı.