Atso 'Sayısal Takograf' Hizmeti Vermeye Başladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO tarafından 1 Ekim tarihinden itibaren uluslararası taşımacılık yapan firma ve sürücülerine 'Sayısal Takograf' hizmeti verilmeye başlandığını bildirdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO tarafından 1 Ekim tarihinden itibaren uluslararası taşımacılık yapan firma ve sürücülerine 'Sayısal Takograf' hizmeti verilmeye başlandığını bildirdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ATSO Başkanı Budak, "Karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını otomatik olarak göstermeyi ve kaydetmeyi sağlayan takograf kartı ile ilgili ön başvurular Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'un https://staum.tobb.org.tr web sayfasından 1 Ekim 2010 tarihinden itibaren alınmaya başlanmıştır. Sürücü kartı, servis kartı ve şirket kartını almak isteyen kişi veya kuruluşlar TOBB'un web sayfasından yapacakları ön başvuruyu takiben Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın da yetkili bulunduğu ticaret ve sanayi odalarına doğrudan başvuru yapabileceklerdir" dedi.
Sayısal Takograf uygulamasının 31 Aralık 2010 itibariyle zorunlu hale geleceğine dikkat çeken ATSO Başkanı Budak şunları kaydetti;
"Ülkemizin de taraf olduğu Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) Hükümleri ve Avrupa Birliği (AB) uyum süreci çerçevesinde, uluslararası taşımacılık yapan ticari amaçlı yük ve yolcu araçlarında kullanılmak üzere, sayısal takograf uygulaması 31 Aralık 2010 itibariyle zorunlu hale gelecektir. Sayısal takograf uygulaması ile profesyonel sürücülerin davranışlarına ve faaliyetlerine ilişkin daha fazla güvenilir veri toplayarak karayolu güvenliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Başta AB olmak üzere AETR ülkelerine taşımacılık yapan sürücü ve firmalarımızın mağdur olmamaları açısından en kısa zamanda Odamıza sayısal takograf kart başvurularını yapmaları gerekmektedir."