Yanlışlıkla gözaltına alınan Bursaspor Başkanı: Pardon filminden daha kötü bir durum (2)

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen 'ihale yolsuzluğu' operasyonunda gözaltına alındıktan 6

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen 'ihale yolsuzluğu' operasyonunda gözaltına alındıktan 6 saat sonra serbest bırakılan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, yapılanları, "Pardon filminden daha kötü bir durum." sözüyle eleştirdi.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Uludağ Üniversitesi'ndeki ihale yolsuzluğu ile ilgili operasyonda yanlışlıkla gözaltına alındı. 6 saat gözaltına tutulan İbrahim Yazıcı'nın isim benzerliğinden dolayı gözaltına alındığı ortaya çıktı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bursaspor Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Öztürk Yazıcı, emniyetin konuyla ilgili bir açıklama yapacağını duyurdu.

Emniyet Müdürlüğü önünde gazetecilere konuşan Öztürk Yazıcı, şunları söyledi: "Başkanımızın ifadesi alınması istenen başka bir İbrahim Yazıcı'nın yerine yanlışlıkla gözaltına alındığı belli oldu. İbrahim Yazıcı başkanımız 6 saat gözaltında tutuldu. Kendimiz koşturduk, delilleri ibraz ettik ve yanlışlık ortaya çıktı. Bundan dolayı üzgünüz. Tamamen bir 'pardon' meselesi oldu. Bu konuyla ilgili emniyet müdürlüğü de bir açıklama hazırlığı içinde. Başkanımızın herhangi bir ihaleye girmesi, herhangi bir ihalede yolsuzluğa karışması, telefon açması veya telefon alması gibi bir olay söz konusu değil. Tamamen Türk işi oldu. Bir isim benzerliği, bir şirket ismi benzerliğinden dolayı sabah gözaltına alındı. İstanbul Ticaret Sicili'nden bir başka İbrahim Yazıcı'nın kayıtlarını çıkardık. Asıl aradıkları İbrahim Yazıcı'nın kayıtlarını çıkardık verdik. İçeride çok iyi muamele ettiler."

Avukat Yazıcı'nın açıklamasının ardından Emniyet Müdürlüğü'nden çıkan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı da, yönetici arkadaşlarıyla kucaklaştı. Emniyet önündeki gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Yazıcı, 'Hukuki süreç başlatacak mısınız?' sorusuna 'Bakalım' diye cevap verdi. Başkan Yazıcı şu görüşleri dile getirdi: "Açıklamayı benim değil emniyet yetkililerinin yapması gerekir. İsim benzerliğinden kaynaklanan bir durum. İfademize başvurdular. Suçlanan kişinin ben olmadığım anlaşılınca da serbest bıraktılar."

Başkan Yazıcı bir gazetecinin 'Pardon filmi gibi oldu' hatırlatması üzerine, "Pardon'dan da ileri bir durum. Tamamen isim benzerliğinden olan bir konudan, bir araştırmadan dolayı benim de bilgime müracaat edildi. İfade verdik. Ve kendileri de çıkarken, bunun bir yanlışlık olduğunu söyleyip, özür dilediler. Bir insanı böyle bir yerde ifadeye çağırırken, çok iyi incelenmesi lazım. Evrakların da tam tekmil incelenmesi lazım." karşılığını verdi.

Bir gazetecinin 'Yanlışlık nereden kaynaklandı?' sorusunu da cevaplandıran Başkan Yazıcı, "Bunu bana sormayın." ifadesini kullandı.

Ardından İbrahim Yazıcı ve Bursaspor Yönetim Kurulu üyeleri emniyet binasından ayrılarak Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen otobüs teslim törenine gitti.