Bakan Atalay: Özgürlüğü güvenliğe, güvenliği de özgürlüğe feda etmeyeceğiz

Sınırdaki il ve ilçe merkezlerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay Mardin'de değerlendirme toplantısı yaptı.

Şırnak'ın Cizre ilç

Sınırdaki il ve ilçe merkezlerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay Mardin'de değerlendirme toplantısı yaptı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde helikopterle Mardin Havaalanı'na gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı havaalanında Mardin Valisi Hasan Duruer ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Baki Tek karşıladı. Atalay, İçişleri Müsteşarı Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal eşlik etti.

Havaalanından sonra geniş güvenlik önemleri altında Kızıltepe ilçesine geçen Bakan Atalay, buradaki Dunaysır Camii'nde cuma namazını kıldı. İlçede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Atalay'ın geçiş güzergahları trafiğe kapatıldı. Sivil polisler, özel hareket timleri ve çevik kuvvet ekipleri ilçede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Cami çıkışında kendisine sevgi gösterisinde bulunan okul öğrencileri ile bir bir tokalaşan Bakan Atalay ile cami avlusunda bekleyen vatandaşlar konuşmak isteyince kısa süreli bir izdiham yaşandı. Bakan Atalay'la konuşmak isteyen vatandaşları korumalar uzaklaştırmak isteyince bir grup vatandaş bakana tepki gösterdi. Bakan Atalay'a "Barış istiyoruz, sesimize kulak vermeyecekseniz niçin geldiniz?" şeklinde konuşan bir kişi gözaltına alındı. Diğer vatandaşlar ise buna tepki gösterdi.

Havaalanında değerlendirme toplantısı yapan Bakan Atalay, "Demokrasi ve İnsan hakları ile ilgili ve özgürlüklerin genişlemesi ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Anayasanın tamamının yeniden değişmesi içinde düğmeye bastık. O da seçimden sonra olacak. Şunda kararlıyız şehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde, köylerimizde özgürce yaşanacak. Hiç kimse kimseye baskı yapamayacak. Yeni dönemde bütün güvenlik politikalarımızı gözden geçiriyoruz. Herkes kendi düşüncelerini özgürce ifade etsin. Ama hiç kimse kimseye baskı yapmasın. Terör ve şiddet olmasın. Terör ve şiddet olduğunda zaten makul şeyler konuşamaz hale geliyor. Yoksa Türkiye her şeyin konuşulduğu bir ülke. Demokratik özgürlük dengesi çok önemli. Bu dengenin bozulmaması lazım. İnsan haklarında, demokraside sonsuzca özgürlük. Ama özgürlüğün yanında güvenliği de sonuna kadar sağlayacağız. Özgürlüğü güvenliğe, güvenliği de özgürlüğe feda etmeyeceğiz." dedi.

Seyahatinin en önemli vurgusunun vatandaşların huzura olan özlemi ve kendilerine gösterilen yoğun sevgi gösterileri olduğunu söyleyen Bakan Atalay, "Demokratik açılım sonrası hükümet olarak bakan arkadaşlar olarak yaptığımız görüşmelerde çok olumlu görüşmeler var. Bu daha yoğun bir şekilde devam edecek. Zaten hükümet olarak ülkemizin hiçbir köşesinin başka bir yerinden farklı olsun istemiyoruz. Onun için de yatırımları artırma, hizmetleri köylere kadar götürme, en iyi şekilde götürme çabamız sürüyor. Sürecek. Gezimizin, en önemli boyutu buydu, toplantılarımızın amacı da buydu. Güvenlik açısından da her şehrimizin, her caddesi, her sokağı güvenli, huzurlu olacak. En iyi dile getirilen mesaj huzur ve güvenliğin devam etmesidir. Anayasa halk oylaması sonucu Türkiye'ye yeni bir atmosfer getirdi. Herkes yeni bir perspektifle bakmaya başladı olaylara. Vatandaşlarımız da bunu çok iyi bir şekilde anlamış durumda. Halk oylaması sonucu yoğunlaşan çalışmaları da görüyorsunuz. Tek hedefimiz huzurlu ve güvenli bir hayatı ülkemizin her köşesinde sağlamak. Tek hedefimiz bu, inşallah bu hedefe varırız. Görüşmelerimizde de çok olumlu gelişmeler söz konusu, bunu ifade edeyim." diye konuştu.