Ak Partiden Kadınlara Referandum Teşekkürü

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda 12 Eylül tarihindeki referandumdan çıkan sonuç ile ilgili kadınlara teşekkür edildi.

AK Parti il başkanlığı salonunda gerçekleştirilen bayanlara yönelik toplantıya AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş'ın yanı sıra, İl Başkanı Yaşar Güleş, Merkez İlçe Başkanı Zeynal Özbilgin, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Güzel de katıldı.
Çok sayıda kadının katıldığı toplantıda konuşan Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, kadınların 12 Eylül demokrasi zaferlerini kutlayarak, kadınların referandum sürecinde önemli bir çalışma sergilediklerini ifade etti.
Ayla Pektaş kadınlara yönelik yaptığı konuşmada, "Her birinizin çok değerli çalışmaları ile milletimizin evrensel dünya normlarına biraz daha yaklaştığı, kişisel hak ve özgürlüklerin geliştiği, millet iradesinin güçlendiği yeni dönemin siz değerli mimarlarına şükranlar ve saygılar sunuyorum. Halka rağmen Cumhuriyetin elitist tabakası olmayan onlarca yıldır sürdürülen bürokratik oligarşiye karşı halk iradesinin gücünün tescillendiği 12 Eylül referandumu ile ülkemizde yepyeni bir dönem başlamıştır.Bu yeni
dönemde kadının toplumsal rolünün güçlenmiş olmasından duyduğumuz memnuniyeti paylaşmak istiyorum" dedi.
Ayla Pektaş ayrıca, AK Parti'nin kadınlara büyük önem verdiğini ve verdiği önemi uygulamaya koyduğunun altını çizerek, kadınların toplumdaki önemine dikkat çekti.
İl Başkanı Yaşar Güleş ise, 12 Eylül tarihinin 30 yıl boyunca hep kötü olarak anıldığını fakat 12 Eylül 2010 tarihinden itibaren bunun sona erdiğini belirterek, referandum sonucunun topluma pozitif yansıyacağına vurgu yaptı.
Bundan sonra yargı facialarının yaşanmayacağını kaydeden Yaşar Güleş, kadınların çalışmalarından dolayı hepsine teşekkür etti.
Güleş, "Referandumda Türk milletinin demokrasiye ne kadar ihtiyacı olduğunu gördük. Referandum'da 'Evet' çıkmaması için katı bir muhalefet yapan partilerin bile tabanlarının referandumda 'Evet' dediğini gördük. Başta bu partilerin tabanları olmak üzere toplumun hep kesimine teşekkür ediyoruz" dedi.
Toplantı sonrasında kadınlara tatlı ikramında bulunuldu.