Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın adı değişiyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın adının değiştirilmesi ile birlikte birçok üst düzey kadro iptal edilecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın adı değişiyor
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın adı değişiyor
Ziraat Nezareti olarak kurulan ve yaklaşık 86 yıldır faaliyette bulunan Tarım ve Köyişleri Bakanlığının adından ‘’Köy’’ ifadesi çıkarılıyor. Bakanlığın ismi artık Tarım ve Gıda Bakanlığı olacak. Bu nedenle tüm bakanlık tabelaları, basılı evraklar, kaşe ve damgalar ve diğer malzemeler değişecek.

Yeniden düzenlenecek kadrolarda, 195 adet de müşavir olacak. Kızak görev olarak bilinen ve ‘’Bankamatikçiler’’ olarak anılan bu müşavirliklere, kadroları iptal edilen üst düzey bürokratlar atanacak. Bakanlığın adının değişmesi ve kadrolarının yeniden düzenlenmesini öngören ve TBMM’ye sunulan kanun tasarısı ile 5 adet Müsteşar yardımcısı ile, Koruma ve Kontrol, Teşkilatlanma, Tarımsal Üretim, Tarımsal Araştırmalar, Personel Genel Müdürleri ve Teftiş Kurulu, İdarî ve Malî İşler, Yayın, Dış İlişkiler Başkanları, Müşavirlik kadrosuna alınacaklar.

ARTIK TARIM REFORMU DA YOK


Bir zamanlar ‘’Topraksız köylüye toprak’’ amacıyla kurulan Toprak ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü de kaldırılıyor. Yerine Tarımsal Politikalar Genel Müdürlüğü kurulacak. Tasarının gerekçesinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığının mevcut yapısı ve teşkilatı, günün ihtiyaçlarını karşılamak ve tarım sektörünün hızla değişen ve gelişen taleplerine cevap vermediği belirtildi.

Tasarıyla; Bakanlığın bağlı kuruluşu olan Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve bu Genel Müdürlüğün merkez teşkilatında bulunan 31 adet ve taşra teşkilatında bulunan 65 adet idareci kadrosu kaldırılıyor. Bakanlık merkez teşkilatında, 15 olan birim sayısı 11’e indiriliyor. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile, 5 Müsteşar yardımcılığı, 25 Genel müdür yardımcılığı, 187 Şube Müdürlüğü ile 119 adet il müdür yardımcılığı kadroları da kaldırılıyor.