Antakya sebze ve meyve hali esnafı sıkıntılı

1960 yılında kurulan Antakya sebze ve meyve halinin elverişsiz koşulları esnafı rahatsız ediyor.

Antakya sebze ve meyve hali esnafı sıkıntılı
Antakya sebze ve meyve hali esnafı sıkıntılı
Halin kent merkezinde kalması sebebiyle özellikle mal giriş ve çıkışlarında esnaf büyük sıkıntı yaşıyor.

Halde yaklaşık 40 yıldan bu yana komisyonculuk yapan Kemal Beyazgül, özellikle sabah erken saatlerde izdihamdan dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirterek, Antakya Belediyesinin programında olan yeni sebze hali projesinin bir an önce, modern ve çağdaş bir şekilde hayata geçmesinin önemine değindi.

Mevcut halin 9 dönüm olduğunu, belediyenin projesindeki halin ise 50 dönüm civarında olacağını söyleyen Beyazgül, taşınma işleminin ardından büyük bir rahatlama yaşayacaklarını söyledi.

Son dönemlerdeki hava şartlarındaki olumsuzluklar ve aşırı rüzgârların portakalda hasara neden olduğunu, dibe düşen portakalların satışa sunulmasıyla fiyatların 30 kuruşa kadar indiğini söyleyen Beyazgül, ihracata yönelik üretimin de olmamasından dolayı sıkıntılı bir durumun yaşandığını bildirdi.

Bölgede genellikle tüccara yönelik satışların olduğunu, çevre belde ve ilçelerdeki marketler ve semt pazarlarına hitap ettiklerini söyleyen Beyazgül, ilaç fiyatlarındaki artış nedeniyle, üreticinin maliyet açısından yeterli bakamadığı ürününün elinde kaldığına dikkat çekti. Bir sandık portakalın 5 liradan alıcı bulabildiğine değinen Beyazgül, üreticinin mağdur olduğunu sözlerine ekledi.