Euronews sayesine dünyaya doğru mesajlar vereceğiz

Türkçe yayına başlayan Euronews kanalının Türkiye sorumluları için düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç Euronews kanalı vasıtasıyla Türkiye'nin tanıtımının daha iyi yapılacağını ve tüm dünyaya doğru mesajlar verileceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, dün resmen Türkçe yayına başlayan Euronews kanalının Türkiye sorumluları için düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Önemli olan dünya kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Euronews kanalı vasıtasıyla tüm dünyaya doğru mesajlar verilip, Türkiye'nin tanıtımı daha iyi yapılacaktır" dedi.
Türkçe yayın startı veren Euronews televizyon kanalının Türkiye sorumlularına ödül verilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantı, Beykoz Cemile Sultan Korusu'nda yapıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Euronews İcra Kurulu Başkanı Philippe Cayla, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, RTÜK Başkanı Davut Dursun ile AB Haber Ajansı yetkilileri katıldı.
Philippe Cayla, Türkçe Başladığı konuşmasında Türkiye'de denk geldiği yabancı basın mensuplarının Amerikan menşei olması nedeniyle Avrupa'yı temsil edecek bir televizyon kanalının da Türkiye'de bulunması gerektiği kararına vardığını söyledi. Cayla, TRT-EURONEWS kanalı için genç ve dinamik bir ekibin oluşturulduğunu belirttikten sonra hayırlı olması dilekleriyle konuşmasını yine Türkçe olarak bitirdi.
Euronews'in Türkçe yayına başlamasından sonra en doğru haberleri dünyanın en prestijli kanalından dinlemeye başlanıldığını dile getiren Bülent Arınç, "TRT, kendi iç bünyemizde yeni kanallar açarak tüm dünyaya mesajlar vermeye çalışmaktadır. 10'un üzerinde uydudan yayın yapan ve kendilerini dünyaya kabul ettirmiş Euronews ile yapılan işbirliği de bu kapsamda çok önemlidir" dedi.
TRT'nin, kamu yayıncılığı gibi omuzlarında çok büyük bir yük olduğunu ve bunun üstesinden en iyi şekilde gelmeye çalıştıklarını belirten Arınç, "Daha da ilerleyeceğiz, daha da güçleneceğiz ve dünyada saygın televizyon kanalları arasında yerimizi alacağız. Bu sayede AB'ye tam üyelik konusunda Türkiye'nin dünya gözünde iyi bir imaja sahip olması sağlanacaktır. Önemli olan dünya kamuoyunun doğru bilgilendirilmesidir. Türkiye, Euronews kanalının Türkçe yayını vasıtasıyla kendini daha iyi tanıtacaktır" dedi.
Arınç, konuşmasının ardından İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ile birlikte AB Haber Ajansı'ndan Vakur Kaya ve Prof. Dr. Ruşen Ergenç'e plaket verdi. Arınç ayrıca Euronews İcra Kurulu Başkanı Philippe Cayla'ya bir plaket takdim etti. Toplantı, RTÜK Başkanı Davut Dursun'un TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e plaket vermesiyle sona erdi.