Büyük kazadan birkaç sıyrıkla kurtuldu

Şanlıurfa'da seyir halindeyken freni boşalan sürücü ışıkta bekleyen araçlara çarpmamak için el frenini çekince bir anda taklalar atmaya başladı. Meydana gelen kazada hurdaya dönen araçtan 52 yaşındaki dürücü İbrahim Halil Acar hafif sıyrıklarla atlattı.

Büyük kazadan birkaç sıyrıkla kurtuldu
Büyük kazadan birkaç sıyrıkla kurtuldu
Kaza, saat 10.30 sıralarında İpekyol Bulvarı üzerinde yaşandı. İddiaya göre, Veysel Karani Mahallesi'ndeki evinden çıkan İbrahim Halil Acar, tamir ettirmek istediği 63 VH 487 plakalı otomobili ile Evren Sanayi Sitesi'ne doğru gitmeye başladı. Ancak, kent merkezindeki Abide Kavşağı'na gelen Acar'ın yönetimindeki otomobilin freni boşaldı. Bir anda ne yapacağını şaşıran Acar, bu sırada yaklaşık 200 metre ilerisinde kırmızı ışıkta bekleyen araçları fark edince, çarpmamak için el frenini çekti. El frenini aniden çekmesiyle kontrolden çıkan otomobil, bir anda taklalar atmaya başladı. Sürücülerin ve çevredekilerin şaşkın bakışları arasında taklalar attıktan sonra ters dönerek durabilen otomobil hurdaya döndü.

Çevredekiler, hurdaya dönen araçtan durumunun ağır olduğunu düşündükleri sürücünün yardımına koştu. Ancak sürücü Acar'ın, sadece bir parmağı kanayarak araçtan çıkması herkesi şaşırttı. Kazanın bildirilmesinin ardından kavşağa gelen polisler, bir süre kapanan yolda araç ulaşımını kontrollü olarak trafiğe açarken, sürücü Acar ise sağlık görevlileri tarafından tedavi edildi.

Kazanın şokunu bir süre üzerinden atamayan sürücü İbrahim Halil Acar, “Fren boşaldı, kırmızı ışıkta da araçlar bekliyordu. Mecburen el frenini çekmek zorunda kaldım. Işıktan geçip başkalarına da çarpabilirdim. Çok şükür daha kötüsü olmadı” dedi.

Yapılan çalışmanın ardından hurdaya dönen otomobil çekici ile kaldırılırken, belediye görevlileri de araçtan yola savrulan kaporta ve cam parçalarını temizledi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.