14 yaşındaki kıza fuhuş yaptırdılar...

İzmir'de 14 yaşındaki kıza fuhuş yaptırdıkları iddia edilen üç kişiye 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, ''15 yaşından küçük çocuğu fuhşa sürüklediği'' iddiasıyla tutuklu yargılanan H.C, Ü.Ç. ve S.Ç, ''15 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı'' suçundan yargılanan S.D. ile avukatlar katıldı.

MAĞDUR BULUNAMIYOR
Mağdur M.Y'nin uzun süredir aranmasına karşın bulunamadığı belirtilerek, M.Y'nin yeniden dinlenmesinden vazgeçildi.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

OPERASYON 1.5 YIL ÖNCE BAŞLADI
Mütalaada, polisin 1,5 yıl önce Konak ilçesi Hatay semtindeki bir evin ''genelev'' olarak kullanıldığı ve yaşı küçük çocukların fuhşa sürüklendiği yönündeki ihbar üzerine operasyon düzenlediği belirtildi.

Evde, 14 yaşındaki M.Y'nin, H.C, S.Ç. ve Ü.Ç. tarafından para karşılığı erkeklere pazarlandığı, S.D'nin de para karşılığı M.Y. ile olay günü cinsel ilişki yaşadığının tespit edildiği belirtilerek, sanıkların cezalandırılması istendi.

YAŞ TIBBEN İSPAT EDİLEMEDİ İTİRAZI

Sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Avukatları ise fuhşa zorlandığı iddia edilen M.Y'nin bulunamadığı için yaşının tıbben tespit edilemediğini, bu nedenle de ceza tayininin mümkün olamayacağını öne sürdü.

Yargılama sonunda H.C, Ü.Ç. ve S.Ç'ye 15 yaşından küçük çocuğu fuhşa teşvik etmek suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.

Sanıkların duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, bu cezada indirime giderek sanıkları 4'er yıl 2'şer ay hapis cezası ile 10'ar bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, S.D'yi 15 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı suçundan önce 8 yıl hapisle cezalandırdı.

Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alarak cezada indirime giden mahkeme heyeti, S.D'ye 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.