Turist olarak geldi türkücü oldu

Turist olarak geldiği Türkiye'den etkilenerek Bursa'ya yerleşen ve adını Cem Kervan olarak değiştiren ABD'li Geoff Carvey, 3. albümünü çıkardı.

  Tam bir Tü ; rk halk mü ; ziği aşığı olan , kendisine ait bir tü ; rkü ; evi ve mü ; zik stü ; dyosu bulunan Cem Kervan , ' Şahın Yü ; celecek Saati Geldi ' adlı 3 . albü ; mü ; nde kendi bestelerine yer verdi .

Los Angeles ' in , ABD film endü ; strisinin merkezi Hollywood kesiminde doğan Cem Kervan ( 52 ) , yaptığı aç ; ıklamada , Tü ; rkiye ' ye ilk kez 1986 yılında turist olarak geldiğini ve bu gezisinin tü ; m hayatını değiştirdiğini sö ; yledi .

Gezisi boyunca ç ; ok gü ; zel zaman geç ; irdiğini ve bu sırada tanıştığı arkadaşlarından birinin bağlama ç ; aldığını belirten Kervan , ' Ç ; ok iyi ç ; almıyordu ama ç ; ok iç ; ten geldi bana . ABD ' ye dö ; nerken bir kasetç ; iye girdim ve 30 tane tü ; rkü ; kaseti aldım . Dinlerken en ç ; ok Arif Sağ ' ın kasetleri hoşuma gitti . Ç ; ok sevdim onları . O arkadaşımdan bağlamasını da aldım . Dö ; ndü ; m ü ; lkeme ' dedi .

Kervan , mü ; zisyen bir aileden geldiğini , ABD ' de de mü ; zikle uğraştığını dile getirerek , ' Tü ; rkiye ' den bü ; yü ; lenmiştim . ABD ' ye dö ; ndü ; ğü ; mde aileme Tü ; rkiye ' de yaşamak istediğimi sö ; yledim . Onlar da kabul etti . 1987 ' de geldim Tü ; rkiye ' ye . Evli değildim o zaman . Eşimle de İstanbul ' da tanıştık . Aşık olduk birbirimize , evlendik . Ç ; ocuklarımız da Tü ; rkiye ' de doğdu . Ailecek ç ; ifte vatandaşız ' diye konuştu .

' İNSANLAR Ç ; OK SICAK , SAMİMİ , ABD ' DE BU YOK '

Tü ; rkiye ' de yaşamayı seç ; mesinin gerekç ; esini , ' İnsan burada doğup bü ; yü ; dü ; ğü ; yerin değerini bilmiyor . Balık , denizde yaşıyor . Ama denizin nasıl gü ; zel olduğunu , nelerin bulunduğunu bilmiyor . Tü ; rkiye ç ; ok gü ; zel bir ü ; lke . Gezilecek gö ; rü ; lecek ç ; ok yer var . İnsanları ç ; ok sıcak , samimi . ABD ' de bu yok ' diye ö ; zetleyen Kervan , kendisini artık bir Tü ; rk ve Bursalı olarak gö ; rdü ; ğü ; nü ; ifade etti .

Kervan , her zaman mü ; zikle iç ; iç ; e olması nedeniyle Tü ; rk mü ; ziklerini ç ; ok merak ettiğini ve en ç ; ok Tü ; rk halk mü ; ziğinin ilgisini ç ; ektiğini dile getirerek , şunları sö ; yledi : ' Tü ; rkü ; lerin , deyişlerin ç ; ok gü ; zel anlamları var . Makamları , ritimleri ç ; ok farklıydı . Alışmam zaman aldı . Ö ; nce Tü ; rk sanat mü ; ziği kursuna katıldım . O tecrü ; beden ç ; ok şey ö ; ğrendim . Sonra aradığım şeyin bu olmadığını fark ettim ve kendime bir hoca bularak bağlama kursu almaya başladım . O bana halk mü ; ziğinin felsefi yö ; nlerini ö ; ğretti . Ç ; almaya başladım . İlk başta biraz şü ; pheliydim , ' acaba ç ; alabilir miyim ' diye . Ç ; ü ; nkü ; ritmler , gamlar ç ; ok farklıydı , ama sonunda ya ben halk mü ; ziğine uydum , ya da o bana uydu . Sonra beste de yapmaya başladım . Bu da cesaret isteyen bir işti . Benim Tü ; rk halk mü ; ziğiyle yoğrulmuş bir geç ; mişim yok .

Baktım herkes beğendi , ben de bu yolda ilerlemeye başladım . '

Ü ; Ç ; Ü ; NCÜ ; ALBÜ ; MÜ ; NÜ ; Ç ; IKARDI

' Dem Geldi Dem ' adını verdiği ilk albü ; mü ; nde sö ; zleri ve mü ; zikleri kendisine ait olan , deyiş ve nefes tarzında 10 parç ; asının bulunduğunu anlatan Kervan , ' Şaha Doğru Giden Kervan ' adlı 2 . albü ; mü ; nde ç ; ok sevdiği tü ; rkü ; lere yer verdiğini , yeni ç ; ıkan ' Şahın Yü ; celecek Saati Geldi ' adlı 3 . albü ; mü ; nde ise yine kendisine ait 19 parç ; anın yer aldığını bildirdi .

Tü ; rkü ; lerini bestelerken genelde manevi , ruhsal temalardan ilham aldığını dile getiren Kervan , parç ; alarını Tü ; rkiye ' nin değişik yerlerinde dü ; zenlenen şenlik , anma tö ; reni ve derneklerin gecelerinde de seslendirdiğini vurguladı .

Kervan , hedefinin yeni besteler yapmak olduğuna değinerek , ' Mü ; ziği bıraksam da o beni bırakmaz . Değişik etkinlikler yapmaya devam edeceğiz . Gü ; zel bir ortam yaratmak istedik . Kayıt stü ; dyomuzda , genç ; lere yardımcı oluyoruz ' dedi .

Zaman zaman ABD ' ye gidip geldiklerini anlatan Kervan , şunları kaydetti : ' Annem , babam , eşimin ailesi orada . Ç ; ocuklarım burada daha rahatlar , ç ; ü ; nkü ; burada doğdular . Kızım Ayla , oğlum Kaya burada okuyor . Oğlum bu yıl Ö ; SS ' ye girecek . Bir tü ; rkü ; evi aç ; tık . Şiir ve mü ; zik dinletileri dü ; zenliyoruz . Tü ; rkü ; ler , bağlamam benim iç ; in ç ; ok ö ; nemli . Hatta Hollywood ' da film mü ; zikleriyle uğraşan kardeşim Chris ' e bir bağlama hediye ettim . Yaptığı mü ; ziklerde az da olsa mutlaka bağlamaya yer verdiğini sö ; ylü ; yor . '