Orhan Pamuk Londra'da konferans verecek

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, İngilizceye çevrilen son romanı 'Masumiyet Müzesi'yle ilgili Londra'da düzenlenecek konferansta okurları ile bir araya gelecek.

Orhan Pamuk Londra'da konferans verecek
  Londra ' daki ' Queen Elizabeth Hall ' daki konferansta Pamuk ' un kitaptan bazı bö ; lü ; mler okuması , daha sonra yazar ve eleştirmen Hermione Lee ile kitabı tartışması bekleniyor .

Bu arada bugü ; nkü ; Guardian gazetesi , Pamuk ' un İngiliz kitabevi Waterstone ' s tarafından ocak ayının kitabı seç ; ilen ' Masumiyet Mü ; zesi ' romanına ilişkin bir eleştiri yazısına sayfalarında yer verdi .

Michael Gorra imzalı eleştiride , ' Pamuk ' un romanında , Tü ; rkiye ' nin modernlikle ilgili mü ; cadelesini harikulade bir şekilde gö ; zler ö ; nü ; ne serdiği ' belirtildi .

Eleştirisine kitabın konusundan bahsederek başlayan Gorra , ' Roman kısa olabilirdi , ama hangi kısımlarının ç ; ıkarılması gerektiğini sö ; ylemek ç ; ok zor . Masumiyet Mü ; zesi , uzunluğunu hak ediyor ' ifadesini kullandı .

Masumiyet Mü ; zesi ' nin İngilizceye ç ; evrilmesi ve Birleşik Krallık ' ta yayımlanmasıyla İngiliz gazeteleri , son zamanlarda sayfalarında Pamuk ' un son romanına ilişkin eleştirilere geniş yer veriyor .

Bu arada bu hafta Pamuk ' un ' Masumiyet Mü ; zesi ' romanının , İngilizce olarak ' 2010 en iyi ç ; eviri kitabı ö ; dü ; lü ; ' adayları arasında olduğu aç ; ıklandı . New York ' taki Rochester Ü ; niversitesine bağlı ' Three Percent ' adlı uluslararası edebiyat internet sitesinin 2007 yılından bu yana verdiği ö ; dü ; lü ; bu yıl kazananların 16 Şubatta aç ; ıklanması bekleniyor . ' Masumiyet Mü ; zesini ' Tü ; rkç ; eden İngilizceye Maureen Freely ç ; evirdi .