Horizon 1 gemisinin kaptanı Aysun Akbay özgür!

İki buçuk aydır korsanların elinde rehin bulunan Horizon1 gemisi ve Aysun Kaptan 5 gün sonra özgür...

Horizon 1 gemisinin kaptanı Aysun Akbay özgür!
TEMMUZ 2009 tarihinde Aden Körfezi’nde içindeki 23 personelle birlikte korsanlar tarafından kaçırılan ve son olarak Somali’de Eyl Limanı'ndan 40 mil kadar açığa, Raas Ilig bölgesine çekilen Horizon 1 adlı kuru yük gemisi için mutlu sona yaklaşıldı.

Horizon Denizcilik avukatı olan Nilgün Yamaner şu anda korsanlarla anlaşmaya vardıklarını ve rakamın 1,5 ila 2 milyon dolar arasında olduğunu söyledi. Horizon 1 gemisinin dördüncü kaptanı Aysun Akbay ise NTV’ye yaptığı açıklamada tüm personelin sağlık durumunun iyi olduğunu, gemide hijyenik şartların iyi olmadığını ve korsanlarla Horizon Denizcilik yetkililerinin anlaştığını söyledi.

Aysun Kaptan anlaşmanın miktarı konusunda ise korsanlar tarafından bu konuda konuşmamaları yönünde uyarıldığını belirterek herhangi bir rakam vermekten kaçındı. Horizon Denizcilik tarafından para ödenir ödenmez serbest bırakılacaklarını söyleyen Aysun Kaptan korsanların fidye parası için mesaj beklediklerini ve en geç 5 gün içerisinde serbest bırakılacaklarını söyledi.