130 milyon kişinin kredi kartı çalındı!

Amerika'da Albert Gonzales (28) isimli bir kişi, iki Rus vatandaşının yardımıyla ülkenin en büyük kimlik bilgileri hırsızlığına imza attı. Adalet Bakanlığı savcılarınca yürütülen soruşturmaya göre Albert Gonzales, iki yardımcısıyla birlikte 130 milyon kredi kartı ve banka kartına ilişkin bilgileri çalmakla suçlanıyor.

130 milyon kişinin kredi kartı çalındı!
 

Gonzales , yalnızca kişilerin değil aynı zamanda da Amerika ' nın en bü ; yü ; k mağaza ve sü ; permarket zincirlerinin de bilgisayarlarına girerek bilgi ç ; aldığı belirtiliyor . New Jersey eyaletinde aç ; ılan mahkeme dosyasında Gonzales ve yardımcılarının , 7-Eleven ve Hannaford Brothers gibi dev şirketlerin bilgisayarına girerek kredi kartı ve mü ; şterilerin banka bilgilerini ç ; aldıkları iddia ediliyor .

Amerikan Adalet Bakanlığı ' nın verdiği bilgilere gö ; re sanıklar , sö ; z konusu şirketlerin bilgisayarlarına sızmak iç ; in son derece gelişmiş bir bilgisayar yazılımını kullandı . Bö ; ylece şirketlerin bilgisayarlarındaki mü ; şteri kayıtlarından , 130 milyon kredi kartı ve banka kartı bilgilerine ulaşıldı .

Gonzales ve yardımcılarının , ç ; aldıkları kredi ve banka kartı bilgilerini daha sonra ABD ' nin California ve Illinois eyaletleriyle Letonya , Hollanda ve Ukrayna ' daki bilgisayarlara aktardırları yetkililerce tespit edildi . Kişilerin ve şirketlerin kredi ve banka kartı bilgilerini ç ; alan hırsızların bu bilgileri başkalarına satarak bü ; yü ; k gelir elde etmeyi amaç ; ladıkları kaydedildi . Yetkililer , henü ; z kimlerin tam olarak kredi ve banka kart numaralarının ç ; alındığının bilinmediğinden dolayı hesabıyla ilgili şü ; phe duyanların hesap numaralarını değiştirmelerini istedi .

Yaklaşık bir buç ; uk yıl sü ; resince kredi ve banka kart numaralarını ç ; alan Gonzales , 2003 yılında yakalandıktan sonra ABD gizli servisine de yardım etmişti . Gonzales , gizli servis elemanlarına kimlik bilgilerini ve kredi kartı numaralarını temin etme konusunda izlenecek yolu gö ; stermişti . Gonzales ayrıca gizli servise yalnızca kredi ve banka kartı numaralarının nasıl elde edileceğini ö ; ğretmekle kalmayıp bunların alıcılara nasıl ulaştırılacağı konusunda da bilgi vermişti .

Suç ; lu bulunması durumunda Albert Gonzales , dijital dolandırıcılık ve komplo suç ; larından toplam 35 yıl hapis cezasına ç ; arptırılabilecek . Gonzales ' e ayrıca bir milyon doların ü ; zerinde de para cezası verilmesi bekleniyor . Gonzales halen , bir restoran zincirinin bilgisayarlarına sızmak suç ; undan New Jersey ' de hapis yatıyor .