Horon tepince gözaltına alındılar

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde horon tepen iki kişi gürültü yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Kısa süre sonra serbest bırakılan şahıslar, yaşananları protesto etmek amacıyla Karşıyaka Çarşısı girişinde horon teptiler.

Horon tepince gözaltına alındılar
Olay, akşam saat 20.30 sıralarında Salah Birsel Sokağı'nda meydana geldi. İddiaya göre, bir kafede bir araya gelen Poyraz Karadeniz Gençlik Derneği üyeleri kafede hep birlikte horon tepmeye başladı. Üniversiteli gençlerden oluşan dernek üyeleri horon teptikleri sırada ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri gürültü yaptıkları gerekçesi ile dernek üyeleri ile tartışmaya başladı. Çıkan tartışma sonrasında polis ekipleri gençlerden Ümit Yıldız'ı (24) ve işletme sahibini gözaltına aldı.

Polise karşı hiçbir saygısızlık yapmadıklarını söyleyen Yıldız olaydan 2 saat sonra işletmeci ile birlikte serbest bırakıldı. Bilgi almak için Karşıyaka Merkez Karakolu'na gittiğini belirten Poyraz Karadeniz Gençlik Derneği Başkanı Selahattin Türüt ise güvenlik güçlerinin kendisine saygısızca davranarak karakolun dışına çıkardığını öne sürdü. Yaşananlara tepki gösteren Türüt, "Durumu öğrenmek için gittiğim polis merkezinde bana hakaret ederek karakol dışını çıkardılar. Horon tepen arkadaşlarımızın gözaltına alınmalarına hala anlam veremiyorum." diye konuştu.

Türüt yaptığı açıklamanın ardından dernek üyeleri ile birlikte Karşıyaka Çarşısı girişinde yaşananları protesto etmek için müzik eşliğinde horon tepti.