Ünlü profesör uykusuzluktan ölmüş

Ünlü Profesör İsmet Karacan ölmeden önce 'Hiç uyuyamadım 48 saattir. Hayattan bıktım, yaşamak zulüm oldu” diye not bıraktı.

İsmet Karacan'ın avukatı Ali Rıza Dizdar, notları bugünkü duruşmada mahkemeye teslim etti. Prof. Dr. İsmet Karacan, 1 Temmuz 2009 günü Şişli’deki Elit Rezidans’taki dairesinde iple tavana asılı halde bulunmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre 4. Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve ABD eski başkanı George H. W. Bush’un doktoru olan 77 yaşındaki İsmet Karacan, 2003’te Türkiye’de, emekli banka müdürü 46 yaşındaki Nermin Özcan ile yaşamaya başladı. ABD'deki Houston Medical Center doktorlarından olan İsmet Karacan, hesaplarına Nermin Özcan’nın da ulaşabilmesini sağladı ve ve kaletname çıkardı. Nermin Özcan, İsmet Karacan’ın kurucusu olduğu "International Sleep Research Foundation Ing" adlı vakfa ait hesaptan 335 bin dolar para çekti, bir başka hesaptan da 112 bin 996 Euro aldı.

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde "Açığa imzanın kötüye kullanılması, hizmet sebebiyle emniyeti suistimal" ve "Dolandırıcılık" suçlarından 2 yıl 3 aydan 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Nermin Özcan, bugünkü duruşmaya avukatları ile katıldı. İlk kez ifade veren Nermin Özcan, hakkındaki iddiaları reddetti. Nermin Özcan, “2003 yılında Anadolubank Levent Şubesi’nde müdür olarak görevliydim. O dönemde bankamın müşterisi olan İsmet Karacan’la tanışmıştık. Bir süre aramızda hissi ilişki başladı ve beni ailemden istedi. Önce dini nikah yaptık. Evlenmeyi planlıyorduk. Etiler’deki evimde birlikte yaşamaya başladık" dedi.

Nikah tarihi yaklaştıkça İsmet Karacan’ın strese girdiğini belirten Nermin Özcan, "İsmet Karacan, Amerika’da bir eşi olduğunu 2001 yılında boşanma davası açtığını ancak boşanamadığını söyleyince nikah ertelendi. Ancak ben İsmet Karacan’la 6 yıl birlikte yaşadım. Bankadaki görevimden emekli olmuştum. Akrabalarımın ve müşterilerimin portföy ilişkilerini sürdürmeye başladım. 2008 yılı sonunda İsmet Karacan’ın İngiltere’de yaşayan Türk asıllı bir bayanla yaşadığını, cep telefonu mesajlarından öğrendim. Daha sonra aramız bozuldu ve beni evden dışladı. 2004 yılında da ben portföy yönetmenliği yaptığım zamanlarda iyi para kazanmıştım" diye ifade verdi.

İsmet Karacan’la birbirlerine vekalet verdiklerini ileri süren Nermin Özcan, “Vekalet vererek birbirimizi yetkilendirdik. Bunun içinde bankalardan para çekme işi de vardı. Ancak İsmet Karacan’ın hesabından para çekmedim. İsviçre’de banka diye yatırdığımız müessese banka olmayıp dolandırıcı çıkmıştır. Haklarında tahkikat yapılıyor” dedi.

Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ertedi. Nermin Özcan, adliyeden ayrılırken basın mensuplarına tepki gösterdi.