Öğrencilere 'Terörizm ve Gençlik' konulu konferans verildi

Kütahya'nın Gediz ilçesinde üniversite öğrencilerine “Terörizm ve Gençlik” konulu konferans verildi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Gediz Yurt Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Terörizm ve Gençlik” konulu konferans Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi uzmanlarından oluşan ekip tarafından verildi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Ömer Karakaş, İlçe Emniyet Müdürü Seyyid Kutup Özdem, yurtta kalan 80 öğrenci ve yurt görevlilerinin katıldığı konferansta, ülke aleyhine yıkıcı ve bölücü faaliyet yürüten terör örgütleri ile bunlara destek sağlayan iç ve dış mihraklara karşı gençlerin eğitilerek, terör örgütlerinin yeni eleman ve sempatizan kazanma çabalarının engellenmesi ve vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması konuları ele alındı.

Konferansta, öğrencilerin terör gerçekleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmaları ve vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğin sağlanması için düzenlenen konferanslara özellikle yetişkin her öğrencinin katılması gerektiği bildirildi. Terör örgütlerinin, ilk önce kazanmayı planladıkları kişilerin aile yapısı, zaafları, irtibatta olduğu arkadaşları, ekonomik düzeyi gibi konularda araştırma yaptıklarını, daha sonra sinema, tiyatro ve konser daveti ile öğrencilere yaklaşarak, ardından ekonomik sıkıntıda olan öğrencilere burs ve kalacak yer temini ile kendilerine çektiklerini belirten Terörle Mücadele Uzmanları, bir süre psikolojik etki altında kalan bu öğrencilerin bir anda kendilerini eli kanlı terör örgütlerinin kucağında bulduklarını, daha sonra girdikleri felaketi fark etseler bile ziyan olup gittiklerini dile getirdiler.

Öğrencilerin terörden korunabilmesi için emniyet güçlerinin verdiği mücadele ile yetinilmemesi gerektiği, bu amansız felakete karşı birlik beraberlik içersinde eğitim camiası, aileler ve toplum olarak mücadele verilmesi gerektiğine işaret eden uzmanlar, terörden korunma yöntemlerini anlatan slayt ve spot filmlerle öğrencileri çok yönlü olarak bilgilendirdiler. Daha sonra öğrencilere, terörün yok edilmesi ve terörden korunma yollarına ilişkin duygu ve düşünceleri alınmak üzere anket formu dağıtıldı. Öğrenciler tarafından doldurulan formlardaki görüşlerin emniyet uzmanlarınca değerlendirilmeye alınacağı bildirildi.