Liderlerin Kurban Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı M. Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderleri birer bayram mesajı yayımlayarak 'birlik-beraberlik' vurgusu yaptı. Meclis Başkanı Şahin, Kurban Bayramı'nın, çatışma kültürünün bir tehdit olduğu dünyada evrensel barışa, esenliğe ve huzura katkı sağlamasını diledi.

Liderlerin Kurban Bayramı mesajı
Cumhurbaşkanı Gül, bayram mesajında, "Dini bayramlar, kardeşlik duygularını çok daha pekiştirir. Dayanışma duygularını çok daha pekiştirir. Bunlar aslında bizim milletimizin değerleridir." dedi. Cumhurbaşkanı, vatandaşlardan bayram ziyaretlerinde sevgi ve muhabbeti yaymalarını istedi, şahit ve gazilerin de unutulmaması temennisinde bulundu. Türk milletinin çok büyük bir millet olduğunu ifade eden Gül, farklılıkları zenginlik olarak gördüklerini tekrarladı. Siyasi parti liderlerine de mesaj veren Gül, tartışmaların kırıcı olmadan yapılması gerektiğini dile getirdi. Liderlere, yüz yüze bakacaklarını hatırlattı.

Başbakan Erdoğan da mesajında, "Bayram günleri, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir. Birbirimize ve ülkemize olan sevgimiz bu güzel günlerde daha da artacaktır.'' dedi. Erdoğan, bayramların yoksul ve muhtaç durumdaki insanlara yardım eli uzatmanın anlamını hatırlattığını ifade etti. Şehit ve gazileri de unutmayan Başbakan, "Kahraman gazilerimizi, bayrama buruk giren şehitlerimizin yadigârlarını, ailelerini, çocuklarını, yetimlerimizi de unutmayacak, onların yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da şunları kaydetti: "İslamiyet'le Cumhuriyet'in, İslamiyet'le demokrasinin, İslamiyet'le laikliğin, İslamiyet'le özgür kadın anlayışının en iyi şekilde bağdaştırıldığı Türkiye'mizde bayramlarımızı bayram gibi kutlayacağız. Bu inanç, duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "İnancımız, erdemlerin en üstünü olarak; gelmeyene gitmeyi, vermeyene bağışlamayı ve kötülük edene iyilikle mukabele etmeyi öğütlemişken, bayramlarda kucaklaşmanın, küslerin barışmasının manevi bir yükümlülük olduğu daha iyi anlaşılacaktır." şeklinde mesajlar verdi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un mesajı da "Bayramlar fırsattır. Kutuplaşmak yerine kucaklaşalım. Gönüllerimizi barışa, huzura, kardeşlik ve esenliğe açalım." şeklindeydi. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu da benzer ifadeler kullanarak birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Bu arada, alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayramı Ankara'da geçirecek. TBMM Başkanı Şahin bayramın ilk günü Antalya'da, Başbakan Erdoğan ise İstanbul'da olacak.

Deniz Baykal, Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, bayramın ikinci günü genel merkezlerinde partililerle bayramlaşacak. Öte yandan Mehmet Ali Şahin, dün Meclis personeliyle bayramlaştı. Şahin, bir personelin 6 yaşındaki çocuğuna bayram harçlığı verdi.