Öymen'in sözleri talihsiz bir açıklamaydı

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim olaylarıyla ilgili sözlerinin, talihsiz bir açıklama olduğunu söyledi.

Öymen'in sözleri talihsiz bir açıklamaydı
Ertemur, partisinin Denizli İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.Gazetecilerin Genel Başkan Yardımcısı Öymen'in Dersim olaylarıyla ilgili sözlerini sorması üzerine Ertemur, "Talihsiz bir açıklamaydı açıkçası. Kendisi bunu çıkıp anlattı. 'Benim söylemek istediğimle vatandaşların algılaması farklı boyutlarda oldu. Yanlış bir söylem içinde bulundum.' dedi. İstifa konusu ise kişinin kendine özeldir. Bilmiyorum o konuda ne düşünüyor" şeklinde konuştu.

Bin yıldır Türk ve Kürt halklarının beraber yaşadığını ifade eden Ertemur, "Bugünkü açılma kadar böyle sözcükler, böyle ayrışmalar yoktu. Ülke, açılım adı altında Kürt ve Türk ayrışım noktasına getirildi." dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin, AK Parti İl Başkanlığı'nın kasım ayı il danışma meclisi toplantısında, kendisi hakkında ailesinin Tunceli'den sürgün geldiğini söylediğini iddia eden Ali Rıza Ertemur, "Dersim isyanında göç eden bir ailenin çocuğu olduğumu söylemiş. Ne yazık ki bunu bilmediği için acı verici bir olay. İyi araştırması gerekirdi. Benim ailem 1914 yılında göç ederek gelmiştir, sürgün değil. Bunlar kaşımanın, ayrıştırmanın politikalarıdır" diye konuştu.