'El Emekçileri Çarşısı' projesine start verildi

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci 'El Emekleri Çarşısı' projesini hayata geçirdi.

Başkan İnci, El Emekleri Çarşısı'nı hizmete sokacaklarını, böylelikle evlerde bayanların ürettikleri ürünlerden ekonomilerine katkı sağlayacaklarını kaydetti. Projenin ilk ayağında Hendek Ticaret Merkezi'nde alımlar yapılarak ürünler bir araya getirilecek. Daha sonra bu ürünler Otoban ve D-100 Karayolu kenarında bulunan Park Shop Alışveriş Merkezi'nin her iki tarafında kiralanacak dükkanlarda satışa sunulacak.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci El Emekleri Çarşısı için Hendek Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve öğretmenleri ile bir araya gelerek görüşmelerde bulundu. Başkan İnci Halk Eğitim Merkezi'nin El Emekleri Çarşısı projesinin önemli bir ayağını oluşturduğunu belirterek, “Projemizde Halk Eğitim Merkezi'nin rolü büyük, birlikte çalışacağız. Ticaret Merkezi'nde bulunan bir dükkanımızda hocalarımızın oluşturacağı komisyonda ürünleri alacağız. Bu el işlerini mağazalarımızda satışa sunacağız. Ev hanımlarının bu projeye sahip çıkacağına inanıyorum” dedi.
Başkan Ali İnci, Hendek'in dışarı açılması gerektiğini ve yöresel ürünlerinin artık bir pazar oluşturması gerektiğine de dikkat çekti. İnci, D-100'ün iki yanında bulunan Parkshop Alışveriş Merkezi'nde Hendeklilerin yöresel ürünlerini ve el işlerini satabilecekleri belediyeye ait bir yer açılacağı müjdesini verdi. Burada satılan ürünlerin tamamen doğal olacağını söyleyen İnci, vatandaşlardan köylerindeki ürünleri tespit etmelerini de istedi.