Türkiye, Suriye ile dev bir tatbikata hazırlanıyor..

Suriye Savunma Bakanı Ali Habip, Halep'te yaptığı basın toplantısında Türkiye ile büyük bir tatbikat kararı aldıklarını belirti.

Türkiye'nin, İsrail'in de katılması beklenen Anadolu Kartalı tatbikatını uluslararası bölümünü ertelemesinin ardından Suriye'yle yeni bir tatbikat yapılacağı bildirildi.

Suriye Savunma Bakanı Ali Habib, Halep'te düzenlediği basın toplantısında Türkiye'yle geçtiğimiz baharda ortak kara tatbikatı yaptıklarını hatırlattı. Bakan Habib, bugün yapılan ortak bakanlar kurulu toplantısında çok daha kapsamlı ve büyük bir tatbikat kararı aldıklarını dile getirdi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de Türkiye'nin İsrail'le ortak tatbikatı iptal etmesinden son derece memnun kaldıklarını söyledi.

Diplomatik kaynaklar, Gazze'deki saldırıların ardından İsrail'le tatbikat yapılmasının yakışık almayacağını belirtiyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley ise günlük olağan basın toplantısında 'herhangi bir ülkenin son dakikada tatbikatın davetli listesinden çıkarılmasının yakışık almadığını' dile getirdi.