Eski MHP Milletvekili Akşener Açıklaması

'Kapatılan il başkanlığı meselesini hiç doğru bulmuyorum. Şimdi görevden alınmalar da doğru değil ama kapatmak hiç, hiç doğru değil'

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, 'Kapatılan il başkanlığı meselesini hiç doğru bulmuyorum. Şimdi görevden alınmalar da doğru değil ama kapatmak hiç, hiç doğru değil.' dedi.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde Belediye Başkanı Halil Aydoğdu'yu ziyaretinde konuşan Akşener, Söğüt'ün Osmanlı'nın kalbi olduğunu söyledi.

Osmanlı'dan yola çıkılarak Cumhuriyet'in kurulduğunu belirten Akşener, 'Büyük Atatürk, Cumhuriyet'in Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti. Çünkü biliyordu ki bu bağımsız Türkiye'nin, Cumhuriyet'in yaşatılmasını sağlayacak olanlar, bu milletin çocuklarıdır. Dolayısıyla öyle bir tevafuk oldu ki hem Söğüt hem de Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, 23 Nisan'da burada olmak, benim için çok büyük mutluluk.' diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Meclis'teki resepsiyon iptal edildi. Başbakanlık durumunuzda kutlamalarla ilgili bir değişiklik olacak mı?' sorusuna Akşener, şu yanıtı verdi:

'Güneydoğu'da her gün bir çatışma var, şehit haberleriyle sarsılıyoruz ama bu tür bayramlar, adı üstünde bayram. Bu ülkenin nasıl kurulduğunu bizlere hatırlatan bayramlardır. Onun için şehitlerimiz için eğlenceyi iptal edebiliriz ama bu bayramların önemi, kutlamaları eğlence değildir. Kutlamaları iptal etmenin doğru olmadığına inanıyorum. Başbakanlık nasip olursa, MHP'nin iktidarında elbette ki tüm bayramlarımız yerli yerince olması gerektiği gibi kutlamaları, anmaları yapılacaktır.'

Akşener, partisindeki kurultay sürecine de değinerek süreci başlatan duruşmanın yapıldığı 8 Nisan tarihine kadar 13 ili gezdiğini hatırlattı. 'Kapatılan il başkanlığı meselesini hiç doğru bulmuyorum. Şimdi görevden alınmalar da doğru değil ama kapatmak hiç hiç doğru değil' diyen Akşener, şunları kaydetti:

'Çünkü bizim partimiz sadece 12 Eylül cunta zamanında kapatıldı. Bu bize yakışmadı. MHP'ye yakışmadı. Ülkücü hareketin geleneğine hiç yakışmadı. Milliyetçilik ve Türk milliyetçiliğine, 'demokrasi ikiz kardeş' diyen bu siyasi geleneğin rahmetli Başbuğumuz dahil olmak üzere büyüklerimizin ortaya koyduğu bu sürece hiç yakışmadı. 'Ülkücü, ülkücünün öz kardeşidir' diyen rahmetli Başbuğumuzun, hepimizin hayatının merkezinde olması gereken bu düsturuna da vasiyetine de hiç yakışmadığı için bugün buradayım. İl başkanlıklarının kapatılmasını hiç doğru bulmuyoruz.'

Ertuğrul Gazi Türbesi'ni de ziyaret eden Akşener, daha sonra Hükümet Konağı önünde toplanan vatandaşlara seslendi.

- Sakarya'da partililerini selamladı

Akşener, Söğüt'e gelirken Sakarya'da D-650 Karayolu Aşağı Kirazca mevkisinde kendisini bekleyen partilileri araçtan inerek selamladı.

Araçlarını MHP bayrakları ve kendisinin fotoğraflarıyla süsleyen gruba seslenen Akşener, 'Bu coşkulu karşılama ve bana gösterdiğiniz teveccüh için hepinize ayrı ayrı saygıyla sevgiyle teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin. Yolumuz uzunca, Söğüt'e gidiyoruz. Hadi bakalım hep beraber Söğüt'e.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA