Akalazya Hastaları Robotik Cerrahiyle Sağlığına Kavuştu

Sakarya'da yutma güçlüğü şikayetiyle hastaneye başvuran ve nadir görülen Akalazya hastalığına yakalandığı tespit edilen 2 kadın, robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat oldu.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Akalazya hastalığına yakalanan 2 kadın, robotik cerrahi yöntemiyle sağlığına kavuşturuldu.

Alınan bilgiye göre, yutma güçlüğü nedeniyle yemek yemede zorlanan 2 kadın hasta, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine başvurdu.

Yapılan kontrollerde nadir görülen Akalazya hastalığına yakalandığı tespit edilen hastalara robotik cerrahi yöntemiyle ameliyat yapıldı. Kısa sürede yemek yiyebilir hale gelen 2 hasta, sağlıklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Sakarya Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Fatih Altıntoprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yemek borusunun mideyle birleştiği bölgedeki kasları ilgilendiren Akalazya hastalığının nadir görüldüğünü söyledi.

Hastalığın yutma güçlüğü ile kendisini belli ettiğini, ilerleyen zaman içerisinde hastaların yemek yiyemez hale geldiğini, ciddi kilo kayıpları ve beslenme yetersizliğine bağlı çeşitli olumsuz durumlarla karşılaştıklarını anlatan Altıntoprak, 'Hastalarımızdan birisine çeşitli zamanlarda 2 sefer balon ile genişletme işlemi uygulanmış, fakat fayda görmemişti. Diğer hastamızda ise Akalazya tanısı yeni koyulmuştu. Her 2 hastamızla da görüşerek cerrahi tedavinin faydaları anlatıldı ve ameliyat kararı verildi.' diye konuştu.

Fatih Altıntoprak, robotik yöntemle yapılan ameliyatlar sonrası hastaların sorunsuz şekilde normal yemek yiyebilir hale geldiğini, daha sonra da taburcu edildiğini ifade ederek, hastanenin her türlü genel cerrahi problemine cevap verebilecek kapasitede ve donanımda olduğunu da kaydetti.
Kaynak: AA