Deprem Bölgesinde Serada Bereketli Muz Hasadi

HATAY – Türkiye’nin bereketli topraklarindan olan Hatay’da serada muz hasadi devam ediyor. Depremin yaralarinin sarildigi bölgede muz üreticiden 20 TL ile 25 TL arasinda alici buluyor.

Deprem Bölgesinde Serada Bereketli Muz Hasadi
Türkiye’nin bereketli topraklarinin yer aldigi tarim sehri Hatay, tropikal ürünlerin üretiminde ön plana çikiyor. Kentte en çok üretilen tropikal ürün muz, seralarda afetzede çiftçiler tarafindan üretiliyor. Antakya ilçesine bagli Demirköprü Mahallesi’nde çiftçilik yapan Mehmet Alkan, 3 yil önce kurdugu 10 dönümlük serasinda muz yetistiriyor. Geçtigimiz günlerde baslayan hasadin bereketinden memnun olan Alkan, ürünün kilogram fiyatini seradan dönem dönem 20 TL ile 25 TL arasinda satiyor. Market raflarindaki fiyatlarla sera fiyatlari arasindaki farka tepki gösteren çiftçi Alkan, bu durumun kendilerini üzdügünü söyledi.



“Serada muzlar 20 - 25 TL iken market raflarinda 50 TL - 80 TL arasinda fiyatlar var”

Çiftçi Mehmet Alkan, 10 dönümlük serasindaki muz hasadindan memnun oldugunu dile getirerek, “Buradaki muz serasini kurali 3 yil oldu. Burada 10 dönümlük arazide hasat yapiyoruz. Muz bir tropikal bir meyve türü oldugu halde verim açisindan sükürler olsun ki çok iyiyiz. Fiyat konusunda hiç memnun degiliz. Burada bu yil fiyat 20 TL ile 25 TL arasinda degisiyor. Disari çiktigimizda marketlerde 50 ila 80 TL arasinda bir rakam görüyoruz. Bu da bizi çok üzüyor. Biz üretici olarak burada her türlü ilaç ve gübre gibi etkenlerle ugrasirken disarisi bizim aldigimizdan bir kat daha fazlasini kazaniyor. Geçen yil ki hasatla ayni gibiyiz. Muzun üretimi dogumundan mahsulü alisimiza kadar 12 ay süre geçmesi gerekiyor. Sükürler olsun ki en azindan bu bir tropikal meyve oldugu halde Antakya ve Hatay gibi depremde büyük hasar alan bölgede bu mahsulü çikarmak bizim için bir basaridir. Topraklarimiz çok iyi verimlidir. Muz, deniz kenarinda olan bir mahsul oldugu halde biz bunu sehrin iç kesimlerinde ekip diktigimizde yine de sükürler olsun ki hasadimizi aliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA