Mehmet Faruk Geylani Çaldiran Ilçe Müftüsü Olarak Atandi

Van’in Gürpinar ilçesinde basarili bir vaizlik görevi yürüten Mehmet Faruk Geylani, Çaldiran Ilçe Müftüsü olarak atandi.

Mehmet Faruk Geylani Çaldiran Ilçe Müftüsü Olarak Atandi
2016 yilindan beri Diyanet Isleri Baskanligi bünyesinde imam hatip ve vaiz görevinde bulunan Mehmet Faruk Geylani, Gürpinar vaizi iken atandigi Çaldiran Müftülügü görevine 2 Agustos günü basladi.

Açiklamalarda bulunan Mehmet Faruk Geylani, Çaldiran ilçesinin genis nüfus yapisi ve 100’den fazla camisiyle dini hizmetlerin önem tasidigi bir bölge olduguna dikkat çekerek, "Çaldiran, nüfus yogunlugu fazla olan bir ilçe ve burada dini vecibelerin eksiksiz yerine getirilmesi için elimizden gelen tüm çabayi gösterecegiz" dedi.

Geylani, ilçedeki camilerde düzenli olarak dini hizmetlerin ve ibadetlerin eksiksiz bir sekilde yerine getirilmesi için çalisacaklarini belirtti.

Ilçedeki cami sayisinin fazlaligina isaret ederek, her caminin aktif ve düzenli bir sekilde ibadete uygun hale getirilmesinin önemine de deginen Geylani, bu amaçla din görevlileriyle isbirligi yaparak etkin ve verimli hizmet sunacaklarini kaydetti.

Müftü Geylani, sadece dini hizmetlerle sinirli kalmayip toplumla bütünleserek sosyal ve kültürel alanlarda da faaliyetlerde bulunacaklarini açiklayarak, “Halkimizla birlikte hareket ederek, toplumun ihtiyaçlarina cevap verecek etkinlikler düzenleyecegiz. Çocuklarimiza ve gençlerimize yönelik egitici ve ögretici faaliyetlerimizi artirarak devam edecegiz. Egitim, dini bilgilerle zenginlestiginde daha anlamli hale gelir ve biz de bu anlamda üzerimize düsen görevleri yerine getirecegiz" ifadelerini kullandi.

Görevine baslamasiyla birlikte Çaldiran halkina da seslenen Müftü Geylani, birlik ve beraberlik mesaji vererek, "Toplumumuzun her kesimiyle yakin iliskiler kurarak, ihtiyaç duyulan her alanda destek olmaya gayret edecegiz. Çaldiran’da dini ve ahlaki degerlerin yasatilmasi ve gelecek nesillere aktarilmasi için var gücümüzle çalisacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA