Vali Dagli, '30 Agustos Sadece Askeri Bir Basari Degil, Ayni Zamanda Milletimizin Hürriyet Askinin Bir Zaferidir'

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “30 Agustos sadece askeri bir basari degil, ayni zamanda milletimizin hürriyet askinin bir zaferidir” dedi.

Vali Dagli, '30 Agustos Sadece Askeri Bir Basari Degil, Ayni Zamanda Milletimizin Hürriyet Askinin Bir Zaferidir'
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102. yil dönümünü etkinlileri çerçevesinde Çorum Valiligi tarafindan resepsiyon verildi.

Resepsiyona Vali Zülkif Dagli, Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasiz, Garnizon Komutani Kd. Alb. Ömer Faruk Gelengeç, Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Il Jandarma Komutani Kd. Alb. Naim Çetinkaya, Il Emniyet Müdür Arif Pehlivan, sivil toplum kuruluslari ve siyasi partilerin temsilcileri ve davetliler katildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde kazanilan bu büyük zaferin Türk milletinin azim ve kararliliginin en somut göstergesi oldugunu vurgulayan Vali Dagli, “Zaferler ayi olarak bilinen Agustos ayi içerisinde; Anadolu’nun kapilarini Türklere açan basta Malazgirt Zaferi, 1570 de Kibris’in Fethi, Anafartalar Zaferi ve Anadolu topraklarinin ebediyen Türk Yurdu oldugunu dosta düsmana kanitlayan 30 Agustos Zaferi yer almaktadir. 30 Agustos 1922’de kazanilan Baskomutanlik Meydan Muharebesi, sadece askeri bir basari degil, ayni zamanda milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun, hürriyet askinin bir zaferidir. Bu zafer, bagimsizlik ugruna verilen büyük mücadelenin, fedakârliklarin ve milletçe tek yürek olarak ortaya konan iradenin, sarsilmaz inancinin bir nisanesidir. Tarih boyunca gücünü birlik, beraberlik ve kardesliginden alan milletimizin sahip oldugu mukaddes degerler etrafinda olusturdugu bu kenetlenme anlayisi ve Büyük Taarruz Ruhu, simdiye kadar oldugu gibi bundan sonra da karsilasacagimiz zorluklari asmamizda en büyük güvencemiz olacaktir. Bir asir önce neler yasandigini, Istiklal mücadelesinin nasil verildigini, bu zaferin anlamini ve önemini unutmadan, ugruna mücadele verdigimiz degerleri canli tutarak, gelecek nesillere anlatmak en önemli görevlerimizdendir” seklinde konustu.

“Bizler, devletimizin tüm kurumlariyla ve milletimizle beraber hedeflerimiz dogrultusunda emin adimlarla ilerleyecegiz ve bu hedeflerimizden asla taviz vermeyecegiz” diyen Vali Dagli, “Halkimizin bu yoldaki azim ve kararliligi en büyük teminatimizdir. Gelecek nesillere, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü bir Türkiye birakmak için, Türkiye Yüzyili’nin insasi için hep birlikte tüm gücümüzü ortaya koyup canla basla çalisacagiz. Bu duygu ve düsüncelerle, 102. yil dönümünü büyük bir coskuyla kutladigimiz 30 Agustos Zafer Bayrami münasebetiyle basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan topraklari ugruna canlarini feda eden Kurtulus Savasi’nin tüm kahramanlarini, sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyorum. Aziz hatiralarini daima yasatacagimizi bir kez daha ifade ediyorum. Türk Silahli Kuvvetlerimizin, Çorumlu hemserilerimin ve aziz milletimizin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni en içten dileklerimle kutluyor, ülkemizin ve milletimizin ilelebet payidar olmasini diliyorum. 30 Agustos Zafer Bayramimiz kutlu olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA