Kemer'de Zafer Bayrami Coskusu

Antalya’nin Kemer ilçesinde, 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102’nci yil dönümü dolayisiyla düzenlenen fener alayinin ardindan, Necati ve Saykolar grubu konser verdi.

Kemer'de Zafer Bayrami Coskusu
Kemer’de 30 Agustos Zafer Bayrami kapsaminda, bir dizi etkinlik gerçeklestirildi.

Fener alayi ile baslayan kutlamalar, Necati ve Saykolar grubunun konseri ile sona erdi.

Liman Caddesi’nde baslayan fener alayi, Kemer Cumhuriyet Meydani’na ulasti. Fener alayina katilanlar, ellerindeki mesaleler ile Türk bayraklarini sallayarak kutlamanin coskusuna ortak oldu. Kemer Belediyesi Gençlik Bando ve Orkestrasi ise fener alayina katilarak renkli görüntüler olusturdu. Ilçede tatilini sürdüren yerli ve yabanci misafirler ile vatandaslar, orkestrasinin muhtesem performansini cep telefonu ile görüntüledi.

- Çocuklar erkeklige ilk adimlarini atti

Kutlamalar kapsaminda Kemer Belediyesi tarafindan geleneksel hale gelen sünnet söleni de yapildi. Kemer Belediyesi tarafindan ücretsiz olarak sünnet ettirilen 97 çocuk sahneye çikarak Kaymakam Solmaz, Baskan Topaloglu ve meclis üyeleri ile hatira fotograf çektirdi.

Necati ve Saykolar Kemer’i costurdu

Sunuculugunu TRT seslendirme sanatçisi Aysun Sahin Mutlu’nun yaptigi kutlama programinda, Necati ve Saykolar grubu sahne aldi. Yaklasik 3 saat sahnede kalan grup, sevilen sarkilarini seslendirdi. Meydani dolduran kalabalik zaman zaman grubun seslendirdigi sarkilara eslik etti.

“1915’de Galatasaray Lisesi, Konya Lisesi ve Izmir Lisesi hiç mezun vermedi”

Programda konusma yapan Baskan Topaloglu, tüm vatandaslarin 30 Agustos Zafer Bayrami’ni tebrik ettigini belirterek, “Bugün burada hep beraber bulunuyorsak ve Zafer Bayramimizi kutluyorsak bunun bedelini ödeyen atalarimiz sayesindedir. Bundan 102 yil önce 30 Agustos’ta öyle bir zafer kazandik ki Anadolu’nun Türk yurdu oldugunu tüm dünya kabul etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanlari cennet olsun, ruhlari sad olsun. Çok bedeller ödendi. Sadece Çanakkale’de 250 bin sehit verdik. 1915’de Galatasaray Lisesi, Konya Lisesi ve Izmir Lisesi hiç mezun vermedi. Çünkü o çocuklarin hepsi cephedeydi. Bir bedel ödediler. Onun için ülkemizin kiymetini bilelim. Tarihimize ve geçmisimize sahip çikalim. Hep beraber oldugumuz müddetçe hiçbir ülke bizim sirtimizi yere getiremez. Izmir’in daglarinda çiçekler açar, Altin günes orda sirmalar saçar, Bozulmus düsmanlar yel gibi kaçar, Yasa Mustafa Kemal Pasa yasa, Adin yazilacak mücevher tasa. Bu dünyadan bir lider geçti. Sari saçli mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk. Sevgili gençler, sevgili Kemerliler; Atatürk’ün izinden yürümeye hazir miyiz? Zafer Bayramimiz kutlu olsun.” dedi.

Konserin ardindan Baskan Topaloglu, Necati ve Saykolar grubuna Kemer tablosu hediye etti.

Kemer Belediyesi önünden baslayan fener alayina, Kemer Kaymakami Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu ve esi Fikriye Topaloglu, Kemer Cumhuriyet Bassavcisi Gamze Almali, Kemer Jandarma Komutani Ömer Seyhan, Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Emin Gül ve esi Hale Gül, Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Derya Baytekin ve esi Evrim Baytekin, Kemer Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Bilici, Semih Top, Mehmet Akin, Ali Riza Akar, Sema Özdemir, Mustafa Çelik, Kemer Belediyesi Çamyuva Mahalle Sorumlusu Ugur Keskin, Kemer Belediyesi Göynük Mahalle Sorumlusu Halit Canevi, Kemer Belediyesi Beldibi Mahalle Sorumlusu Cumali Akdag, Kemer Belediyesi Kuzdere Mahalle Sorumlusu Ayhan Yildirim, CHP Kemer Ilçe Baskani Sedat Karakaya, Kemer Belediyesi Gençlik Meclisi Baskani Mehmet Yalin Erdal, belediye birim müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA