Baskentte 'Büyük Zafer' Coskuyla Kutlandi

Ankara Büyüksehir Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami’ni kentin dört bir yaninda düzenledigi etkinliklerle coskuyla kutladi. Etkinlikler kapsaminda sevilen sanatçi Tan Tasçi, Atatürk Orman Çiftligi Dogal Yasam Parki’nda, hayranlariyla bulustu. Konsere katilan binlerce Baskentliye seslenen Mansur Yavas, “30 Agustos Zaferi bizim için çok önemli bir zafer. Kutlamak istemeyenlere, yok sayanlara inat daha canli kutlamaya devam edecegiz” dedi.

Baskentte 'Büyük Zafer' Coskuyla Kutlandi
Baskentliler, 30 Agustos Zafer Bayrami’ni Ankara Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi çesitli etkinliklerle kutladi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda, bu yil da kentin dört bir yanini Türk bayraklari ve Atatürk posterleri ile süslerken, sehir bando takimindan yükselen mars sesleri ile yankilandi.

29 Agustos’ta Prof. Dr. Ilber Ortayli’nin katildigi söylesiyle baslayan etkinlikler, Aile Yasam Merkezleri ile Gençlik Merkezlerinde düzenlenen birbirinden renkli gösteriler esliginde coskuyla kutlandi. Kutlamalar, 30 Agustos aksami Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in da katilimiyla binlerce Baskentlinin yogun ilgi gösterdigi Tan Tasçi’nin konseri ile taçlandi.

“Bu bayrak sonsuza kadar bu topraklar üzerinde dalgalanacak”

Büyük Taarruz’un 102. yil dönümü kutlamalari Atatürk Orman Çiftligi Dogal Yasam Parki’nda gerçeklestirilen Tan Tasçi konseriyle, binlerce Baskentlinin katilimiyla taçlandi.

Konserdeki konusmasina, “Insallah bu bayrak sonsuza kadar bu topraklar üzerinde dalgalanacak” diyerek baslayan Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Sakarya Meydan Muharebesi’nin Ankara’ya 60-70 kilometre yakininda gerçeklestigini hatirlatarak, “26 Agustos’ta Cal Dagi’nda, Haymana-Polatli arasinda baslayan direnis ve geri püskürtme Kocatepe’de 30 Agustos’ta zaferle sonuçlanmistir. Ve daha sonra 9 Eylül’de denize dökülerek düsman çikarilmistir. Mustafa Kemal Atatürk bu Cumhuriyeti kurmus ve gençlere emanet etmistir. Ve sunu söylemistir; ‘Benim naçiz bedenim elbet bir gün toprak olacaktir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yasayacaktir.’ Bunu yasatacak da bizleriz, sizlersiniz. Ve siz gençlere güveniyoruz” dedi.

Yavas’tan Türklük Vurgusu

Konusmasina Atatürk’ün, “En övündügüm varligim, Türk varligimdir” sözlerini hatirlatarak devam eden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bu bilinç içerisinde kuruldugunu vurgulayan Baskan Yavas, “Son zamanlarda görüyorsunuz. Maalesef Türk’üm demeyi irkçilik saymaya basladilar. Hangi millet kendi milletinin ismiyle övünmekten gocunabilir? Dolayisiyla Mustafa Kemal Atatürk’ün meshur konusmasinda yaptigi sözlerle, ‘Türk’üm diyemeyenlere inat, Türklügü, Kurtulus Harbini küçümseyenlere, aslinda o savas olmadi diyenlere inat bütün gögsümüzü yirtarcasina bagiriyoruz. Ve diyoruz ki; Ne mutlu Türk’üm diyene! Ne mutlu Türk’üm diyene! Ne mutlu Türk’üm diyene! Ilelebet Cumhuriyet diyoruz” diye konustu.

“Kutlamak istemeyenlere inat daha canli kutlayacagiz”

30 Agustos Zaferi’nin Türk milleti için çok önemli bir zafer oldugunu ifade eden Yavas, konusmasini, “30 Agustos Zaferi bizim için çok önemli bir zafer. Elbette kutlayacagiz. Kutlamak istemeyenlere, yok sayanlara inat, daha canli kutlamaya devam edecegiz. Ve insallah Türkiye Cumhuriyeti var oldukça da bize bu ülkeyi vatan eden Mustafa Kemal Atatürk ve bu ülke için ugrunda sehit olan, gazi olup ebediyete intikal etmis tüm sehitlerimize ve gazilerimize minnetlerimizi haykirmaya devam edecegiz. Ne mutlu ki vatanimiz var. Ne mutlu bu bayragimiz var ve insallah sonsuza kadar dalgalanmasi dilegiyle” sözleriyle sonlandirdi.

Ilber Ortayli Gençlik Parki’nda Baskentlilerle bulustu

Ankara Büyüksehir Belediyesi; tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Ilber Ortayli’yi Büyük Taarruz’un 102. yil dönümünde Baskentlilerle bulusturdu.

Gençlik Parki’nin tarihi atmosferinde gerçeklestirilen söyleside Ortayli, Büyük Taarruz’un Türk milletinin bagimsizlik mücadelesindeki kritik rolünü vurgulayarak, zaferin Türk tarihindeki yeri ve anlami üzerine derinlemesine bir degerlendirme yapti.

Ortayli: “Herkesle iddiasina girerim, burasi üniversite sehridir”

Büyüksehir Belediyesinin sosyal medya hesaplari ile ABB TV’den de canli olarak yayinlanan söyleside Ankara’nin özel bir önemini ve ögrenci kenti oldugunu vurgulayan Ortayli, “Ankara bir baskenttir. Bu Baskentin üniversite baskenti olarak devam etmesi gerekir. Iki sehirde hem okudum hem de hocalik yaptim. Herkesle iddiasina girerim, burasi üniversite sehridir. Üniversite burada okunur. Burada okursan opera da görürsün, musiki de dinlersin, tiyatroyu da bol bol izlersin, hiç Istanbul’a falan benzemez. Burada dikkat edersen gayet tatli bir hayat yasanir. Bunun böyle oldugunu bilin. Onun için buraya önem verin” dedi.

Vatandaslardan büyüksehir belediyesine tesekkür

Ilber Ortayli’nin söylesisi ile bando grubunu izlemeye gelen ve konsere katilarak zafer coskusunu yasayan vatandaslar ise duygularini su sözlerle ifade ettiler:

-Mert Turan: “Böyle bir etkinlikle bizi bulusturdugu için Mansur Baskan’a çok tesekkür ederim. Ilber Ortayli Hoca’mizi dinlemek bizim için büyük bir zevk.”

-Zafer Tuncer: “Ben tarih ögrencisiyim. Hocamizin da büyük bir takipçisiyim, çok söylesisine katildim. Büyüksehir Belediyesinin sayfasinda böyle bir söylesi oldugunu duyunca kosarak geldim. Hocamizin kiymetli bilgilerinden faydalanmak hepimizin faydasina olacaktir.”

-Miraç Özdas: “Çok mutluyuz. Böyle degerli bir hocayi bize ücretsiz bir sekilde getirmesi çok güzel.”

-Nisanur Saygili: “Kendisinin çok büyük bir hayraniyim. Çalismalarini ve programlarini takip etmeyi çok seviyorum. Iflah olmaz bir tarih severim.”

-Aykut Sari: “Tarihe olan sevgimi asilayan kendisidir. Onun kitaplarini okuyarak bu duruma geldim. Onu görmek için çok heyecanliyim.”

-Emel Ayla: “Gurur duyuyoruz. Etkinlikler çok güzel. Bu coskuyu ülkemiz hak ediyor. Daha çok coskuyla kutlamaliyiz.”

-Serpil Körhasan: “Çok gururlandim. Markete gelmistim alisverisi birakip kostum. Marslara eslik ettim. Çok duygulandim. Bayram en güzel Ankara’da kutlaniyor.”

-Songül Barak: “Çok mutluyum. Bu coskuyu görmek için kosa kosa geldim. Eski bayramlari aniyoruz. Bando esliginde marslar söylüyoruz günümüzü kutluyoruz.”

-Hilal Güngör: “Çok mutluyuz gururluyuz. Umarim yillarca bu sekilde kutlariz. Atamizi ve silah arkadaslarini saygi ve minnetle aniyorum.”

-Ali Bayramev: “Azerbaycan’dan geldim. Bu bayrama denk geldim. Çok güzel bayram havasi var. Etkinlikler çok güzel. Doya doya yasayabiliyorsunuz bayrami. Sevindim bu bayrama denk geldigim için. Herkesin bayramini kutluyorum.”

-Özgür Can Demirkaya: “Mansur Baskan’a bu güzel organizasyon için tesekkür ediyorum. Yine bizi mutlu etti. Özel bir gün, toplandik, yine tek yürek olduk. Bizim için anlamli bir gün. Burada olmaktan çok mutluyuz.”

-Cansu Firat: “Etkinligi duyar duymaz katildik arkadaslarimla. Tan’i çok seviyorum. Büyüksehir Belediyesini bütün etkinliklerinden çok memnunum. Bu yilda geçen yil oldugu gibi çok güzel etkinlikler yapiliyor. Bu mevsimde daha çok etkinlige katilabiliyoruz.”

-Büsra Akkas: “Çok gururluyuz. Türk milleti olarak bu gururu paylastigimiz en özel günlerden birindeyiz. Tan konseriyle de bu bayrami taçlandiriyor Büyüksehire tesekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA