Isparta'da Yalniz Yasayan Kadir Amca, Otomobilini Sehit Ve Gaziler Dernegine Bagisladi

Isparta’da yalniz yasayan 85 yasindaki Kadir Öztürk, otomobilini sehit aileleri ve gaziler dernegine bagisladi. Kendisinin de sehit torunu oldugunu söyleyen Kadir amca, “Vatan için çalismislar, savasmislar ben bunlara degil de kime bagislayacagim” dedi.

Isparta'da Yalniz Yasayan Kadir Amca, Otomobilini Sehit Ve Gaziler Dernegine Bagisladi
Isparta’da Doganci Mahallesi’nde yalniz yasayan 85 yasindaki Kadir Öztürk kendi imkanlariyla satin aldigi 2000 model Fiat marka otomobilini Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Isparta subesine bagisladi. Dernek tarafindan kendisine tesekkür plaketi verilen Kadir Öztürk, dedelerinin de sehit ve gazi oldugunu belirterek, “Dedelerimin biri sehit, digeri gazi, vatan için çalismislar, savasmislar ben bunlara degil de kime bagislayacagim. Elimden geldigince yardim yapacagim. Insallah güle güle kullanirlar” dedi.

Geçtigimiz günlerde Gazze için 4 bin 500 euro bagis yaptigini söyleyen Kadir amca duygusal anlar yasayarak, “Onlar açken, biz tok gezemeyiz. Çoluk çocuk sehit düsüyor. Elimden geldigi kadar yardimci oldum. Bankaya 5 bin euro yatirmistim, 4 bin 500 eurosunu gönderdim bana Allah razi olsun deseler yeterli. Çocuklar ölüyorlar, ellerinde tencere aç susuz geziyorlar. Su yok, yemek yok savas bir yandan devam ediyor. Acimazsizlar, kiyim yapiyorlar” diye konustu.

30 Agustos Zafer Bayrami’nda çifte gurur yasadigini söyleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Isparta Sube Baskani Ali Savci, “Bugün 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalarinin yani sira bizim için dernegimiz adina da bir gurur günü. Geçen hafta amcamizin dernege aracini bagislayacagini duydugumuzda hepimiz gururlandik, sevindik ve mutlu olduk. Amcamizla noter islemlerini ve rapor islemlerinden sonra hem dernegimizi ziyaret etmesini hem de yasadigimiz yeri, bizim için de ikinci evimiz olarak kabul ettigimiz dernek binamizi görmesini ve bu konuyla alakali daha bir güven kazanmasini istedik. Geldi gördü noter islemlerinden sonra aracimizi aldik, teslim aldiktan sonra da amcamizi dernek binamizda misafir ettik. O an için duygu dolu anlar yasandi, hem amcamiz adina hem dernegimiz sehit aileleri ve gaziler adina” seklinde konustu.



“Kadir amca diger illerimiz de örnek oldu”

Konusmasinin devaminda Kadir Öztürk’e tesekkürlerini ileten Baskan Savci, “Bunu dernek üyelerimizle paylastigimizda da böyle bir duyarli vatandaslarin oldugunu, bizlere destek verdigini görmüs oldular. Dernek olarak hiçbir zaman talep eden degil, kabul eden bir dernek olma bilinciyle her zaman yasadik. Kadir Öztürk amcamiz Doganci Mahallesi sakinlerinden, simdiye kadar tek basina yasamis. Böyle bir karari almasina sebep de demek ki diyoruz ki dernegimiz adina güzel isler basarmisiz birilerinin dikkatini çekmisiz oldukça. Bizler için de güzel, yakisir ve yarisir hizmet binamiza da bir aracimiz olmus oldu. Bu konuyu genel baskanimizla da paylastiktan sonra diger illerimize de bu tarz duyarli vatandaslarimiz emsal olmus oldu. Kadir amcamizdan Allah razi olsun ben de dernegimiz sehit aileleri ve gaziler adina çok tesekkür ediyorum, ellerinden öpüyorum. Rabbim ondan razi olsun” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA