Diyarbakir'da 30 Agustos Zafer Bayrami Etkinliklerle Kutlandi

Diyarbakir’da 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102’inci yil dönümü etkinliklerle kutlandi.

Diyarbakir'da 30 Agustos Zafer Bayrami Etkinliklerle Kutlandi
30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102’inci yil dönümü, yurt genelinde oldugu gibi Diyarbakir’da da kutlandi. Yenisehir ilçesinde bulunan Anit Park’ta düzenlenen tören, Atatürk büstüne çelenk sunulmasiyla basladi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan bayraklar göndere çekildi. Ardindan valilik önünde siir okundu, halk oyunlari gösterisi yapildi. Program, daha sonra Diyarbakir Valisi Murat Zorluoglu, 7. Kolordu ve Garnizon Komutani Korgeneral Gültekin Yarali’nin selamladigi birliklerin geçisi ve helikopter gösterisiyle sona erdi.

Programa, Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Hacer Kurt, Il Jandarma Komutani Tümgeneral Selçuk Yildirim, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Mert Önen, 8. Ana Jet Komutani Tuggeneral Gürtaç Kayapinar, Il Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AK Parti Diyarbakir Milletvekili Mehmet Sait Yaz, vali yardimcilari, kaymakamlar, sehit aileleri ve yakinlari, gaziler, kurum ve daire amirleri ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA