Bingöl'de Metruk Yapilar Için Süreç Basladi

Bingöl Belediyesi ve Il Emniyet Müdürlügü is birligiyle yapilan çalisma sonucunda 33 metruk yapi tespit edildi. Metruk yapi sahipler için yasal süreç baslatildi, 30 gün sonunda güvenlik önlemlerinin alinmadigi tespit edilen yapilar, belediye ekiplerince yikilacak.

Bingöl'de Metruk Yapilar Için Süreç Basladi
Bingöl Belediyesi Imar ve Sehircilik Müdürlügü ile Bingöl Emniyet Müdürlügünce sehir merkezinde yürütülen çalismalar kapsaminda güvenlik ve asayis açisinda tehlike arz eden 33 kullanilmayan metruk yapi tespit edilip raporlandi. Bahçelievler, Kültür, Selahaddin Eyyubi, Simani ve Yesilyurt mahallerinde tespit edilen yapilarin, maliklerince güvenli hale getirilmesi veya yikilmasi için yasal süreç baslatildi. Çalisma kapsaminda hak sahiplerine tebligatlar yapilacak, 30 gün içerisinde önlemlerin alinmadigi yapilar yikilacak ve masraflarinin yüzde 20 fazlasiyla maliklerinden tahsil edilecek. Tebligatlarin yani sira, metruk yapilarin açik adresleri, ada ve parsel bilgileri belediyenin resmi internet sitesinde de ilan edildi.

Bingöl Belediyesi, tespiti yapilan metruk yapilarda güvenlik önlemi alinmasi veya yikim islemlerinin gerçeklestirilmesi için hak sahiplerine duyarlilik çagrisi yapti.

Açiklamada, “Belirtilen süre içinde gerekli tedbirleri almamaniz durumunda yikim veya güvenli hale getirme islemleri belediyemiz tarafindan yapilacak ve masraflar yüzde 20 fazlasiyla tarafiniza yansitilacaktir. Bu sürecin titizlikle takip edilmesi hem kendi güvenliginiz hem de çevreniz için büyük önem tasimaktadir. Lütfen gerekli önlemleri zamaninda alin. Sorulariniz veya yardima ihtiyaç duydugunuz konularda Imar ve Sehircilik Müdürlügü’ne müracaat edebilirsiniz” denildi.
Kaynak: İHA