Manisa'nin Eski Altyapisi Yenileniyor

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, Sehzadeler ilçesine bagli Turgut Özal mahallesinde 30 yillik kolektör yapisi, eski asbestli borularin yenilenmesi ve yeni vana sistemi için hayata geçirilen çalismayi mahalle muhtariyla birlikte inceledi. Baskan Zeyrek, “Manisa’daki vatandaslarimizin mutlulugu için 7/24 ekiplerimle birlikte her zaman için sahadayim ve çalisiyorum. Vatandaslarimiz bize güvensin” dedi.

Manisa'nin Eski Altyapisi Yenileniyor
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, Sehzadeler ilçesine bagli Turgut Özal Mahallesi sinirlarinda devam eden ve Akpinar, Nurlupinar, Kazim Karabekir, Adnan Menderes, Ahmet Bedevi mahallelerine daha saglikli ve kesintisiz su ulasmasi için yapilan altyapi çalismasini yerinde inceledi. Baskan Zeyrek’e, MASKI Genel Müdürü Talat Postaci, Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Özgür Avsar, Içme Suyu Daire Baskani Kerim Ali Oruç Orhan ve sube müdürleri eslik etti. Baskan Zeyrek, 30 yil önce dösenmis kolektör yapisi ve ekonomik ömrünü tamamlayan asbestli borular ile eski vanayi yenilemek için gece-gündüz demeden çalistiklarini ifade ederek, altyapi seferberligine devam ettiklerinin altini çizdi.

Baskan Zeyrek: “Vatandaslarimiz bize güvensin”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek, çalisma alaninda yaptigi açiklamada altyapi seferberligi ile eski sistemleri günümüz teknolojisine uygun hale getirmek için çalistiklarini söyledi.

Zeyrek, “Turgut Özal mahallemizdeyiz. Yaklasik 30 yil önce yapilmis kolektör yapisi ve asbestli borulardan kaynakli su sikintilarini mahallemizde yasiyorduk. Ve altyapi seferberligini baslattigimizi Agustos ayinin 2’nci haftasinda duyurmustuk. Bu seferberlik çerçevesinde Turgut Özal mahallemizde komple kolektör yapisini degistirdik. Daha sonra bu kolektörü besleyen asbestli borularin günümüz sartlarina uygun bir sekilde PP borularla degisimini sagladik. Bundan sonra altyapinin kanayan noktalarinda biz MASKI’mizle, belediye ekiplerimizle, tüm gücümüzle Manisa’mizin altyapisini degistirmeye devam edecegiz. Bugün, hem yerinde incelemelerde bulunduk hem de muhtarlarimizin MASKI’den beklentilerini dinledik. Bu altyapi seferberligini hem muhtarlarimizla, MASKI ekiplerimizle, el birligiyle Manisa’min tüm ilçelerinde gücümüz yettigince devam edecegiz. Biz, bu altyapi seferberliginde vatandaslarimizi tüm seffafligiyla anbean bilgilendirecegiz. Ben kimsenin evinin suyunun kesilmesini, kimsenin sudan magdur olmasini asla istemem. Bunu siyasi bir figür gibi kullanan maalesef vatandaslarimiz var. Çünkü, biz her an vatandasimizin her derdinde yanindayiz ve yaninda da olmaya devam edecegiz. Manisa’daki vatandaslarimizin mutlulugu için 7/24 ekiplerimle birlikte her zaman için sahadayim ve çalisiyorum. Vatandaslarimiz bize güvensin. Bütün seffafligiyla tüm bilgileri bizden alsin” dedi.



Muhtarlardan Baskan Zeyrek’e tesekkür

Mahalle muhtarlari da yapilan çalismanin kendileri için çok önemli oldugunu belirterek, Baskan Zeyrek’e hayata geçirilen çalisma için tesekkür etti.

Turgut Özal Mahalle Muhtari Ismet Baksi, “Yillardir altyapi sorunlarimiz vardi. MASKI Genel Müdürlügüne 1 yil önce müracaat ettigimde, ‘Eger bu altyapiyi yaparsak, maliyeti vatandasa çikarmak zorundayiz’ dediler. Yapmadilar. Ancak Ferdi Baskanimiz geldiginden beri tüm çalismalarini takip ediyoruz. Özellikle birikmis altyapi sorunlarimiza el attiklari için tesekkür ediyorum. Mahallemizde çalisma baslatildi. Önümüzdeki günlerde bransmanlar da degisecek. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Ferdi Bey basta olmak üzere MASKI Genel Müdürlügüne, daire baskanlarina ve emek veren emekçi arkadaslarima çok tesekkür ediyorum. Biz Ferdi Baskanimizdan umutluyuz. Bu süreç içerisinde güzel seyler yapacagina inaniyoruz. Imar ve sosyal hizmetler gibi çalismalari da yakindan takip ediyoruz. Halk Ekmek, Kent Lokantasi gibi hizmetleri sürekli takip ediyoruz. Basaracagina da inaniyoruz” derken, Nurlupinar Mahalle Muhtari Mehmet Aksit, “Bu geçmisten kalan bir birikim. Bu çalismalardan dolayi Ferdi Baskanima, MASKI Genel Müdürlügüne ve emekçi kardeslerime tesekkür ederim” açiklamasini yapti.

Ahmet Bedevi Mahalle Muhtari Turan Sahin, “Bu çalismalar bizim saglimiz için yapiliyor. Bundan güzel bir sey olamaz. Ferdi Baskanima tesekkür ederim. Vatandaslarimizin da duyarli olmasi lazim. Bu çalismalar devam edecek. Su kesintileri de olacak. Biz vatandaslarimiza bilgileri verecegiz” seklinde konusurken, Akpinar Mahalle Muhtari Erol Yilmaz da sunlari söyledi: “Bence olmasi gereken çalisma buydu. Ferdi Baskanima çok tesekkür ediyorum. Ara ara su kesintileri olacak. Vatandaslarimizdan bu konuda özür diliyoruz”

Baskan Zeyrek, sahada yapilan incelemenin ardindan Turgut Özal Mahallesinde vatandaslarla bir araya gelerek, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.
Kaynak: İHA