Konya Sanayisinden Yabanci Is Gücünün Kayitli Çalistirilmasi Çagrisi

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi ve AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Sanayi Odasi’nin Agustos Ayi Meclis Toplantisi’na katildi.

Konya Sanayisinden Yabanci Is Gücünün Kayitli Çalistirilmasi Çagrisi
Konya Sanayi Odasi Agustos ayi meclis toplantisi KSO Meclis Baskani Memis Kütükcü’nün baskanliginda meclis ve meslek komitesi üyelerinin yogun katilimi ile gerçeklesti. Toplantinin açilisinda konusan KSO Baskani Mustafa Büyükegen, Konya’nin ekonomideki tüm zorluklara ragmen üretim istahini korudugunun altini çizdi. Büyükegen, “Konya’mizin ihracati bu yilin ilk 7 ayinda yüzde 7.5 ile, yüzde 4.1 olan Türkiye ortalamasinin çok üzerinde artarak, 2 milyar dolara yaklasti. Insallah bu yil sonunda, yeni bir ihracat rekoru kirmaya hazirlaniyoruz. Türkiye’nin dis ticaret fazlasi veren ender sehirleri arasinda yer almaya devam ediyoruz. Teknoloji Gruplarina göre baktigimizda ise; düsük teknoloji üretimimiz yüzde 19’a kadar gerilerken, orta-düsük teknoloji üretim oranimiz yüzde 31.5’a, orta-yüksek teknoloji üretim oranimiz da yüzde 48’e yükselmis durumda. Konya, tüm bu basarilari çok çalisarak, üreterek yakaladi. Daha fazla üretmek, daha yüksek katma degerli üretim ve ihracat yapmak istiyoruz. Ancak bugün geldigimiz noktada, sanayimizin en büyük sorunu insan kaynagi haline geldi. Bu sorunu acilen çözüme kavusturmamiz lazim. Gençlerimizi, meslek liselerine yönlendirmeye, mesleki egitimi tesvik etmeye devam etmeliyiz. Bunu yaparken, ülkemizdeki yabancilarin kayitli bir sekilde çalistirilmasi ile ilgili yasal düzenlemeleri de hizla yapmak zorundayiz. Bu konuda milletvekillerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.



“Ülkemizi birlikte kalkindiracagiz”

AK Parti Konya Milletvekillerinin degerlendirmelerinin ardindan söz alan AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi ise, sanayinin ve üretimin önemine dikkat çekti. Konya sanayisinin taleplerini takip etmeye devam edeceklerini ve sorunlari birlikte çözeceklerini ifade eden Angi, “Sanayimizin ve sehrimizin gelismesi noktasinda sanayicilerimiz büyük çaba sarf ediyor. Tüm sanayicilerimize tesekkür ediyorum. Karsilasilan zorluklari birlikte asacagimiza inaniyorum. Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da, milletvekillerimizle birlikte bu sorunlarin çözümü için elimizden gelen her türlü çalismayi yapmaya haziriz” seklinde konustu.

Toplantida KSO’nun meclis ve meslek komitesi üyeleri de söz alarak sektörlerine dair sorunlari ve taleplerini dile getirdi. Toplantida ayrica Konya Sanayi Odasi’nin Kömür, Tas, Kum, Mermer ve Diger Madenler Sanayiini temsil eden 1. Meslek Komitesi Baskani Bahattin Çevik ile Gida Maddeleri Imalati, Et ve Et Ürünleri Sanayiini temsil eden 2. Meslek Komitesi Baskani Hayati Çelik de birer sunum yaparak, kendi sektörleri ile ilgili bilgiler verdi. Konya Model Fabrika Basdanismani Prof. Dr. Yakup Kara ise, model fabrikanin yaptigi çalismalari anlatti.

Toplantiya; AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Ziya Altunyaldiz, Orhan Erdem, Meryem Göka, Mustafa Hakan Özer, Mehmet Baykan ve Latif Selvi katildi.

Kaynak: İHA